WMWeather ir WMWeather+ programėlės

15 balandžio, 2007 – 5:59

Tikriausiai daugelis esate domėjęsi temperatūros rodymu Linux sistemų aplinkose, tačiau nepastebėdavote savarankiškų programėlių, kurios veikia taip pat gerai kaip ir GDesklets ar Karamba valdomos. Šios programėlės gali funkcionuoti greičiau, savarankiškiau ir kartais netgi funkcionaliau. Apžvelgsime WMWeather ir WMWeather+ programėles.

Abiejų programų įdiegimas buvo panašus, sklandus ir nekilo visiškai jokių problemų. Reikėjo naudoti Portage komandą emerge. Jūs įdiegdami galite naudoti savo sistemos paketų valdiklį.

Nors su instaliacija viskas buvo tvarkoj, vėliau paaiškėjo, kad nė viena iš šių programų nėra sukonfigūruota automatiškai kokiu nors laiko zonos nustatymo būdu. Teko pačiam atsiversti atlasą, susirasti savo koordinates ir dar internete paieškoti keturraidžio ICAO indikatoriaus (tai buvo būtina opcija; Kauno atitikmuo – „EYKA“). Jeigu būtų buvę negalima nurodyti šių opcijų /etc/wmweather.conf konfigūraciniame faile, tai WMWeather programėlė taptų tikrai nepatogi. Deja, neteko rasti WMWeather+ konfigūracinio failo. Laimei dokumentacija gaunama su paketais yra pakankamai išsami, kad turėtume puikiai veikiančias programas.

Nuvylė, kad jos šiek tiek daugiau nei tikėjausi sulėtina Window Manager (toliau WM) užsikrovimą. Tačiau šią problemą išsprendžiau su Fluxbox WM paredaguodamas ~/.fluxbox/startup failą ir perkeldamas jį po Fluxbox paleidimo. Taip susitaupo kokios 5 sekundės, kadangi WMWeather ir WMWeather+ iššvaisto maždaug tiek laiko sinchronizavimui ir užsikrovimui. Keisčiausia pasirodė, kad iš grafinės pusės jos puikiai derinasi prie mažai vizualių ir negalingų aplinkų, bet pasiruošimo rodyti informaciją laiko atžvilgiu jos tikrai ne kokio Fluxbox stiliaus…

Tikriausiai iškilo klausimas, kuo skiriasi šios aplikacijos. WMWeather+ programėlė yra labiau vizuali, bet informaciją atvaizdavo labai smulkiais šriftais. Tuo tarpu WMWeather informaciją pateikė žymiai aiškiau.

Štai šių programėlių nuotrauka (iš kairės WMWeather+, o dešinėje WMWeather) :

WMWeather screenshot’as. WMWeather+ - iš kairės, o WMWeather - iš dešinės.

Įdomu buvo tai, kad WMWeather+ galėjo rodyti kitų dienų ir radaro duomenis. Tačiau nemanau, kad pačios programėlės dydis yra tinkamas tokioms funkcijoms. Taip pat manau, kad jeigu būtų pašalintas saulės/mėnulio vaizdavimas, tai būtų sutaupyta žymiai daugiau vietos ir būtų galima padidinti teksto dydį.

Daugiau tokių programėlių galite rasti:
http://bbtools.sourceforge.net/
http://www.dockapps.org/
http://freshmeat.net/

2007 m. balandžio 15 d. 12:44, bOOm

Sorry, comments for this entry are closed at this time.