Windows 7 gali būti išleidžiama anksčiau negu planuota

7 lapkričio, 2008 – 21:25

Microsoft logotipas Prieš kurį laiką rašiau apie greičiausiai ankstesnę Windows 7 išleidimo datą. Atrodo, mano spėjimas, jog toji data labai tikėtina, pasitvirtino.

Manoma, jog Windows 7 bus išleista kaip tik prieš vasaros apsipirkimų metą t. y. prieš atostogas. Beta versija turėtų būti išleidžiama 2009 metų pradžioje. Kandidatinė (RC) versija bus tik viena.

Atkreipkime dėmesį į tai, jog jau yra išleista viešumai (tai, kas slapta, kartais nuteka į P2P tinklus, o ten jau galima tuos duomenis laikyti viešais…) ankstyva Windows 7 versija. Taip, joje klaidų begalės ir ji dar neužbaigta (bet naujų funkcijų galite rasti daug), tačiau yra šiokia tokia tikimybė, jog Microsoft šią versiją paskubins. Juk sukišo daug pinigų į Vista, o daug legalių XP naudotojų taip ir neperėjo prie Vista – vadinasi, Microsoft išleisdama naujesnę OS negauna pajamų iš visų legalių vartotojų ir kažin ar nuostolius padengia parduotos Vista kopijos su naujais kompiuteriais. Trumpiau kalbant, yra daug teiginių, kurie sako, jog Windows 7 turėtų būti išleidžiama kuo anksčiau…

Jeigu tai tiesa, mes tik dar kartą pamatėme kaip Microsoft yra svarbiau ekonomika, o ne produktas. Jeigu būtų stengiamasi sukurti kokybišką ir gerą produktą – nebūtų skubama tokiais tempais. Tačiau tikėkimės, jog nebus atkartojama Vista klaida ir Windows 7 bus geras pakaitalas XP, nors kai kurie vartotojai jau dabar mano, jog Microsoft eina visai netinkama linkme ir iš Vista klaidų nepasimokė.

CNET pranešimas.
Laptopmag apie ASUS CEO „išplepėjimą“ apie Windows 7.

Sorry, comments for this entry are closed at this time.