Wakoopa greitai pasirodys ir Linux fronte

14 vasario, 2009 – 18:51

Turbūt jau esate girdėję apie Wakoopa. Tai maža programėlė/socialinis tinklas, kuri skirta statistikos iš jūsų įpročių vedimui. Wakoopa seka kiek ir kaip jūs naudojatės programomis savo kompiuteryje ir siunčia šiuos duomenis į Wakoopa.com. Šios programėlės pagalba jūs sužinosite kiek laiko skyrėte žaidimams, ką daugiausiai veikėte šią savaitę, ką darė jūsų draugai ir pan. Galimybių tikrai daug. Tačiau iki šiol Wakoopa buvo tik Microsoft Windows ir MacOS X sistemoms ir sekdavo tik MacOS X, Windows ir Web aplikacijas.

Šią savaitę Wakoopa savo tinklaraštyje pranešė apie ieškomus Linux testuotojus. Kol kas testavimas gana uždaras – reikia parašyti laišką „[email protected]“ su prašymu leisti testuoti Beta versiją ir gautumėte prisijungimo duomenis prie atskiros Wakoopa sistemos. Taip, taip – atskiros. Tai reiškia, jog jums reikėtų iš naujo užsiregistruoti ir iš Linux gauta statistika nebūtų sujungiama su pagrindiniais Wakoopa duomenimis.

Wakoopa Linux Beta pritaikyta 32 ir 64 bitų platformoms, Ubuntu/Debian/Fedora/OpenSUSE sistemoms, tačiau gali pavykti paleisti ir ant kitų. Pateikiama RPM, DEB ir paprastas vykdomasis failas.

Wakoopa testinis puslapis: http://linux-test.wakoopa.com
Prisijungimo vardas: linux
Slaptažodis: represent

Pastaba. Kai kurie žmonės sako, jog naudotis Wakoopa nesaugu, nes bet kas gali žinoti kokią apsaugą naudojate. Tačiau jūs labai klystate, jeigu manote, jog Wakoopa sumažins jūsų saugumą. Pirmiausiai, kad tai atsitiktų, jūs turite būti įsilaužėlio taikinys. Kiek įsilaužimų būna prieš paprastų vartotojų kompiuterius vykdomi žmogaus, o ne „botnet“ metodu veikiančio viruso? Tai retorinis klausimas, nes atsakymas – labai mažai. Antra, kodėl tada naudojate apsaugai tai, ką naudojate, jeigu nenorite, jog kiti žmonės tai žinotų? Trečia, pasikartosiu, tačiau ne veltui – visas bandymas laužtis į konkrečiai jūsų sistemą įsilaužėliui gali ir taip tapti komplikuotas tai kam jam laužtis jeigu jis lengvai gali sukurti „botnet“ virusą ir gauti analogiškų duomenų (pvz., banko sąskaitų) žymiai daugiau. Trumpiau – nesusireikšminkite per daug, retai kada žmogus atkakliai bando įsilaužinėti į paprasto vartotojo sistemą.

Nuorodos
Daugiau apie Wakoopa.
Parsisiųsti kitas Wakoopa versijas.

  1. 4 Responses to “Wakoopa greitai pasirodys ir Linux fronte”

  2. Bus visai smagu išbandyt. Dėkui už prisijungimo duomenis 🙂

    By Armandas on Vas 15, 2009

  3. Nėr už ką 🙂 . Vis tiek visiems tuos pačius greičiausiai siųsis, o patiems reikia registruotis dar kartą.

    Mano įspūdžiai po paros bandymo yra tokie: Wakoopa dar net Beta stadijos neverta. Suindeksavo tik Opera ir tai tik, kad kelias minutes naudojausi. Plius testavimo sistema gana prastai paruošta – elementariausiai nebaigta perkeldinėti Wakoopa.com kopija…

    By Ernestas on Vas 15, 2009

  4. Nu jo, nelabai dar sekasi jiem tas indeksavimas, bet turėtų susitvarkyt po kiek laiko. Gal atpažins daugiau programų ir neberodys kdebase4-workspace 😀

    By Armandas on Vas 15, 2009

  1. 1 Trackback(s)

  2. Bal 8, 2009: Karolis Pocius » Wakoopa 4 Linux BETA

Sorry, comments for this entry are closed at this time.