Sinchronizuojame telefoną su Google Calendar ir Contacts be programų

18 spalio, 2009 – 14:34

Google Sync logotipas Greičiausiai esate girdėję apie Google teikiamą paslaugą Google Sync. Ši paslauga leidžia jums susinchronizuoti jūsų telefono kontaktus ir pagrindinį kalendorių. Anksčiau visa tai buvo galima atlikti naudojantis praktiškai bet kokiu telefonu, deja, neseniai Google kažkodėl pašalino instrukcijas kaip tai padaryti su, pvz., Nokia S40 telefonais, kurių Lietuvoje yra dauguma.

Google Sync jums siūlo sinchronizuoti kontaktus ir kalendorių naudojant nemokamą „Mail for Exchange“ programą (ją galite rasti Ovi parduotuvėje). Ši programa ganėtinai funkcionali: galima nustatyti kada ir kaip dažnai sinchronizuoti duomenis, kokį prisijungimo tašką naudoti ir pan. Tačiau ji turi du didelius trūkumus – pastaruoju metu paprasčiausiai nesinchronizuoja duomenų (gaunu klaidą „Connection error – try again later“) ir yra tinkama tik Symbian S60 telefonams. Tai reiškia, jog jeigu turite S40 (dauguma Nokia telefonų) ar kitokį telefoną esate paliktas už borto ir negalite naudotis vienu paprastesnių būdų sinchronizuoti Google duomenis.

Tačiau kontaktus galite sinchronizuoti ir be programos, jeigu tik turite telefoną, kuris palaiko Google Sync naudojamą SyncML sinchronizavimo standartą. Dauguma Nokia S40 telefonų šį standartą palaiko, tad nekils didelių sunkumų, jeigu panorėsite susinchronizuoti kontaktus. Tam tereikės mobiliojo interneto ir trupučio konfigūracijos. Anksčiau šį būdą siūlė ir Google, tačiau vėliau jį tiesiog ištrynė ir galimų variantų.

Symbian S60 telefonuose nenorėdami diegti programos tiesiog atlikite šiuos veiksmus:
1. Atsidarykite telefono meniu, „Tools“, „Sync“. Spustelėkite „Options“, „New sync profile“ ir atsakykite į klausimą ar norite kopijuoti nustatymus „No“.
2. Pakeiskite profilio pavadinimą į kokį nors jums labiau tinkamą, pvz., „Google Sync“. Eikime į „Applications“. Čia atsistokime virš „Contacts“ ir spustelėkime „Options“, „Edit sync profile“. Čia sukonfigūruokite kontaktų sinchronizaciją šitaip:
„Include in sync“: „Yes“.
„Remote database“: „contacts“.
„Synchronisation type“: pagal pasirinkimą.
6. Grįžkime atgal į „Google Sync“ profilį ir eikime į „Connection settings“. Čia nustatykime tokius nustatymus:
„Server ID“: „Google“.
„Data bearer“: „Internet“.
„Access point“: priegos taškas, per kurį norite, jog jungtųsi telefonas sinchronizuojant duomenis.
„Host address“: „https://m.google.com/syncml“ (nepamirškite, jog su „http://“ neveiks, būtina naudoti „https://“).
„Port“: 80
„User name“: pilnas prisijungimo prie Google vardas (pvz., „[email protected]“).
„Password“: prisijungimo prie Google slaptažodis.
7. Grįžkite atgal į „Sync“ meniu ir jau galite sinchronizuoti – tiesiog spustelėkite ant „Google Sync“ ir pasirinkite „Synchronise“. Jeigu viską padarėte teisingai, telefonas susijungs su Google Sync serveriais ir susinchronizuos jūsų duomenis.

Nuotraukos sinchronizuojant Nokia E65 (ne iš eilės):

Pastaba: atkreipkite dėmesį į tai, jog suvesta neteisingas kontaktų duomenų bazės adresas – vėliau jis pataisomas į „contacts“.

Symbian S60 naudojant „Mail for Exchange“ programą galite duomenis susinchronizuoti analogiškai kaip ir be jos. Pagrindinis skirtumas tas, jog tai gali būti atliekama automatiškai ir be kontaktų dar galite sinchronizuoti ir pagrindinį kalendorių, bet tai turi ir trūkumų – jūsų telefonas kas kuris laikas be jūsų žinios jungsis prie interneto ir telefono baterija pakrauta laikys trumpesnį laiko tarpą.
Google yra paruošusi instrukciją kaip naudotis „Mail for Exchange“ programa.

Nokia S40 telefonuose konfigūraciją galite atlikti ir taip:
1. Atsidarykite pagrindinį meniu, eikite „Tools“, „Configuration“, „Personal configuration settings“. Čia pasirinkite „Options“, „Add new“, „Synchronisation“.
2. Nustatykite „Account name“ – tai profilio pavadinimas, jis nėra svarbus, gali būti bet koks. Toliau sukonfigūruokite viską taip:
„Server address“: „https://m.google.com/syncml“ (nepamirškite, jog su „http://“ neveiks, būtina naudoti „https://“).
„User name“: pilnas prisijungimo prie Google vardas (pvz., „[email protected]“).
„Password“: prisijungimo prie Google slaptažodis.
„Contacts database“: „contacts“.
Kitų nustatymų nekeiskite.
3. Grįžkite atgal į „Personal accts.“ ir aktyvuokite naujai sukurtą profilį: „Options“, „Activate“.
4. Grįžkite į „Settings“ meniu ir eikite toliau į „Connectivity“, „Data transfer“. Pasirinkite „Server sync“ ir spustelėkite „Options“, „Edit“.
„Data to be synchronised“: pažymėkite „Contacts“ ir grįžkite atgal.
„Sync settings“: „Configuration“ nustatykite „Personal config.“, „Account“ – Google Sync sinchronizacijos profilį, „User name“ – pilnas prisijungimo prie Google vardas (pvz., „[email protected]“), „Password“ – prisijungimo prie Google slaptažodis.
5. Galite grįžti į pagrindinį meniu, čia pasirinkite „Contacts“, „Synchronise all“. Netrukus telefonas susijungs su Google Sync serveriais ir susinchronizuos kontaktus su Google Contacts.

Trumpas filmukas, kuriame kontaktai sinchronizuojami naudojant Nokia 5200:

Nuorodos
Google Sync ir iPhone.
Google Sync ir BlackBerry.
Google Sync ir Nokia S60 naudojant „Mail for Exchange“.
Google Sync ir Windows Mobile.

Sorry, comments for this entry are closed at this time.