Proxy serveris webmail’ui

19 kovo, 2007 – 9:41

Galbūt esate susidūrę su tokiais atvejais kai randame labai patogią ir gerą programą, bet jai trūksta saugumo. Taip yra ir su MagicMail Monitor pašto programa – ji gana patogi, lengva ir sparti. Deja, ji neturi SSL ir TLS palaikymo ir todėl su ja be jokių papildymų negalima tikrinti GMail pašto sąskaitos. Mes paneigsime šį teiginį įdiegdami lengvą proxy serverį į MS Windows sistemą.

FreePOPs proxy serverio įdiegimas

Šis serveris gali būti puikiai pritaikytas.
Serverio programinę įrangą galime parsisiųsti iš www.freepops.org. Parsisiuntę paleiskime instaliacinį failą ir viską vykdykime tokia seka: I like free software and I accept this license–>Continue–>Install–>Close–>No. Serveris instaliuotas.
Dabar galime paleisti serverį: Start–>Programs–>FreePOPs–>FreePOPs.
Pagal numatytuosius nustatymus serveris dirba 2000 prievadu. Todėl nepamirškite pašto programoje nurodyti ne standartinį „110“, o „2000“ prievadą.

Taip pat jūs galite FreePOPs serverį instaliuoti kaip tarnybą. Tada serverį galėtumėte valdyti iš services.msc ir leisti jam užsikrauti kartu su kompiuteriu, nesvarbu koks vartotojas prisijungs prie Windows. Tai galima padaryti šitaip: Start–>Programs–>FreePOPs–>Service–>Install service (-b 0.0.0.0). O jeigu norite, kad serveris dirbtų ne 2000 prievadu, o 110 tai vykdykite: Start–>Programs–>FreePOPs–>Service–>Install service (-p 110 -b 0.0.0.0).

MagicMail Monitor paruošimas darbui su proxy serveriu

Pirmiausiai parsisiųskime patį MagicMail Monitor ir jį sukonfigūruokime būsimam naudojimui su GMail. Keliaukime į http://mmm3.sourceforge.net/ ir parsisiųskime programą. Ją išpakuokime bet kur ir paleiskime išpakuotąjį Magic.exe failą. Prieš mus turėtų atsirasti MagicMail programos langas.

Programos langas

Paspauskime File–>New ir taip sukurkime naują MagicMail profilį. Kiekvienas profilis saugomas atskirame faile. Tą failą galima atidaryti su MagicMail, t. y. per „Open with…“ dialogą. Iš karto dar nesukūrę naujų pašto dėžučių išsaugokime profilį: File–>Save. Nurodome kur saugoti ir spaudžiame mygtuką „Save“.

Spauskime klavišą Insert ir taip programoje sukurkime naują pašto dėžutę. Pasirinkime „Create Empty“ ir spustelėkime mygtuką „OK“. Atsidariusį langą užpildykime taip:

Konfigūracijos paveiksliukas

Vietoje proxy serverio adreso įrašykite localhost (jeigu serveris paleistas tame pačiame kompiuteryje), IP adresą arba kompiuterio vardą, kuriame įdiegtas FreePOPs serveris. Vartotojo vardo vietoje įrašykite savo el. pašto adresą (nebūtinai GMail, bet el. pašto adreso domenas privalo būti nurodytas šiame tinklapyje: http://www.freepops.org/en/viewplugins.php).

Nuspaudę mygtuką „OK“ mes jau galime tikrinti pašto dėžutę. Tiesiog nuspauskime klavišą F5 ir laukime kol bus parsiųstas mūsų el. paštas. O tuo metu stulpelyje „Status“ mes galime matyti kas vyksta.

Apibendrinimas

Pabaigai galiu pasakyti, jeigu naudojate MagicMail Monitor su kita programa, tai tikrai neapsimoka kurti proxy serverį ir apskritai naudoti šią programą. Jeigu jums el. paštas nėra toks svarbus, kad jį reikia tikrinti kas kelios sekundės, o jūs dar dirbate su kompiuteriu ir labai svarbu resursai, tai rekomenduoju nenaudoti šios programos. Jūs turite atkreipti dėmesį į tai, kad čia tik „Monitor“, t. y. iš esmės pagrindinė funkcija – tik rodymas ar yra naujų laiškų. O dėl serverio tikiuosi jūs irgi atkreipiate dėmesį, kad jis ryja daugiau srauto negu pašto tikrinimas tiesiogiai per pop.gmail.com.

2007 m. kovo 19 d., Pixel
  1. One Response to “Proxy serveris webmail’ui”

  2. Siūlyčiau stunnel – veikia ir su IMAP, SMTP, ir bet kuo kitu.

    By Mantas on Sau 2, 2010

Sorry, comments for this entry are closed at this time.