Pigus CD/DVD ar kitų diskų vokas

11 spalio, 2008 – 15:22

Paprastas disko vokelis kainuoja ~40 ct. Tuo tarpu A4 lapas vos 3,2 ct. Puikiai galime daryti išvadą, jog išsilankstyti diskui vokelį yra pigiau. Tačiau ne tik pigiau. A4 lapų galite rasti bet kuriame biure ar kanceliarinių prekių parduotuvėje, o vokelių diskam po ranka galite ir neturėti. O diske esančią informaciją vis tiek norisi išsaugoti nuo nenuskaitymo dėl susibraižymo. Tokiu atveju verčiau pasiimkite A4 lapą ir išsilankstykite vokelį. Tai ne tik paprasta, bet ir spartu. Be to, viskas ko jums reikia – popierius, rankos ir diskas.


Paper CD CaseWatch the top videos of the week here

Šiame filmuke matote kaip daromas toks vokelis. Aš aprašau šiek tiek patobulintą variantą (nėra lenkimo per lapo vidurį žymės ir greičiau išsilanksto, nes nedarome beveik beprasmių lankstymų siekiant labiau sutvirtinti lankstinuką):

1. Pasidėkite diską popieriaus lapo viduryje ir užlenkite lapo šonus į kompakto vidurį. Pasistenkite išlaikyti vienodą užlenktų šonų plotį.

2. Diską patraukite iki krašto, jog popierius uždengtų maždaug 75% visos vidurinės skylutės (tai tik apytiksliai) ir perlenkite taip, jog viena disko pusė būtų visiškai uždengta, o kitos tik pusė.

3. Užlenkite viršutinės lapo dalies kampučius ir sukiškite viršutinę lapo dalį tarpą tarp disko ir popieriaus. Viskas!

Toks vokelis tikrai pravers, kai pastebėsite, jog nebeturite tuščių dėžučių, o jų reikia, kai gausite diską be dėžutės ir neturėsite kur jo neštis ir pan.

  1. 2 Responses to “Pigus CD/DVD ar kitų diskų vokas”

  2. O idomiausia kad vokelis su CD kainuoja 80 ct, taip iseina, kad CD ir lapas popieriaus verti po lygiai 🙂

    By Nerijus on Spa 11, 2008

  3. Geras vokas. Naudingas Video.

    By Aris on Bir 2, 2009

Sorry, comments for this entry are closed at this time.