Paprastas ir lengvas pašto klientas Sylpheed Claws

23 balandžio, 2007 – 7:27

Aptarkime neblogą konkurentą Thunderbird pašto klientui Sylpheed Claws. Argi niekada nenorėjote žymiai greitesnio ir paprastesnio pašto kliento? Tikriausiai taip. Šis klientas nors ir ne toks populiarus, bet tikrai gali konkuruoti su populiariuoju Thunderbird.

Pirmiausiai apžvelkime Sylpheed Claws programos internetinį puslapį. Jis paprastutis, lengvai skaitomas, suprantamas. Tik vienas minusas, kad iš jo puslapio negalima parsisiųsti Sylpheed Claws Windows sistemai.
Taip, taip. Teisingai supratote. Sylpheed Claws sukurtas į Unix panašioms sistemoms, kurios supranta Posix. Tačiau port’ų (binariniai programos failai sukompiliuoti iš kitai sistemai/platformai skirtų išeities tekstų) Windows sistemai tikrai galima rasti. Štai, kad ir šiame puslapyje: http://sourceforge.net/projects/claws-w32/. Su Windows sistemai skirta programos versija neturėtų iškilti didesnių sunkumų, nebent tai, kad reikalingas GTK+ (GIMP įrankių rinkinys, kurio pagalba galima sukurti grafinę sąsają).
Sylpheed Claws turi greito atsakymo funkciją, paprastą sąsają, kuri tinkama daugumai vartotojų, lengvą konfigūravimą, priedus ir kita. Šio kliento aplinka sukurta panašiai kaip ir kitų populiariųjų pašto klientų aplinkos tam, kad įtiktų daugiau vartotojų. Tačiau nepamiršti buvo ir labiau patyrę vartotojai: beveik visos komandos yra pasiekiamos klaviatūra. Laiškai valdomi standartiniame MH formate (vienas populiariausių laiškų formatų Unix sistemose), kuris suteikia greitą ir saugų darbą. Negana to, jūs taip pat galite importuoti laiškus iš beveik visų kitų pašto klientų ir eksportuoti juos taip pat. Nepamirškime ir priedų. Su Sylpheed Claws priedais (atminkite, kad norint išsaugoti programos lengvumą autoriai su ja nepateikia jokių priedų, jų galite rasti apačioje nurodytoje nuorodoje) mes galime turėti ne tik galingą pašto programą, bet ir RSS šaltinių skaitytuvą, kalendorių ir panašiai. Dar galima tikrinti rašybą, naudoti spalvotus parašus, keisti įrankių juostas, naudotis automatišku pašto tikrinimu, žinučių šablonais, žinučių persiuntimu, keliais vartotojais, filtrais, MIME pririšimais, Usenet naujienų skaitymu ir rašymu, SSL per POP3, SMTP, IMAP4rev1, NNTP, GnuPG, įkompiliuota paveikslėlių peržiūra, X-Face, spalvotomis žymėmis, keliais MH katalogais, XML paremta adresų knygele ir spausdinimu. Kitaip sakant, tai pilnas funkcijų stiprus pašto klientas.
Apibendrintai norint suprasti kas per klientas yra Sylpheed Claws gali neužtekti valandos. Tai galingas, tačiau įmantria išvaizda neišsiskiriantis ir lengvas POP3, IMAP, RSS, NNTP, SMTP klientas.

Nuotraukos:
Sylpheed Claws email client Sylpheed Claws email client2

Šis klientas paremtas GTK+, GPL licencija.
Windows sistemai: http://sourceforge.net/projects/claws-w32
Kitoms sistemoms: http://www.claws-mail.org
Priedai: http://www.claws-mail.org/plugins.php

2007 m. balandžio 23 d. 8:15, bOOm
  1. 4 Responses to “Paprastas ir lengvas pašto klientas Sylpheed Claws”

  2. man būtų įdomu išbandyti šį klientą, bet toks lengvas įtarimas kyla, kai įraše matau dvi datas, kurias skiria 2 metai.
    kartojami seni įrašai?

    By Rokas Arbušis on Lap 13, 2009

  3. Klientas vis dar palaikomas (t. y. kuriamas).
    Niekas nesikartoja. Šie įrašai buvo bOOm.lt puslapyje, bet bOOm.lt baigė savo dienas, todėl įrašai, kurie dar turi naudos (kaip kad šis) – perpublikuojami čia. (: O publikuoju šia diena, jog būtų naudos RSS skaitytojams, kurie neskaitė bOOm.lt.

    Per pastaruosius metus šiek tiek pasikeitė programos išvaizda (pakeičiau eilutę su nuotraukomis), o šiaip daugiau drąstiškų pasikeitimų nebuvo – laisvai gali bandyti (: .

    Senos nuotraukos:
    https://versme.net/blog/images/sylpheedni1.jpg
    https://versme.net/blog/images/sylpheedkw0.jpg

    By Ernestas on Lap 13, 2009

  4. heh… prieš kelias minutes „senos” nuotraukos dar buvo įrašo iliustracijos 😉

    bet ir vėl lengvą įtarimą kelia „dar palaikomas”. kada „dar” baigsis?

    apžiūrėjau aš kliento rengėjų puslapį. paprastumas gera, bet 1997-2000 metų laikų dizainas šiais laikais (kai perkrauta flash animacijos, kas taip pat blogis) atrodo (pasikartosiu, ar ne?) „lengvai įtartinai” — arba tingi kažką modernizuoti, arba seniai tuo neužsiima.

    bet galiu lysti, nes atvirojo kodo bendruomenė man menkai žinoma. aš paprastas vartotojas. gal tik šiek tiek „advanced” 🙂

    By Rokas Arbušis on Lap 13, 2009

  5. Neaišku kada tas „dar“ baigsis. Nenorėjau pasakyti, jog jis baigsis mėnesių ar dienų bėgyje. Greičiausiai bus palaikoma dar ilgai (: . Niekas juk neskelbia kada uždaro kokį projektą.

    Emm… Dauguma mažesnių atviro kodo projektų turi tokius puslapius, neišvaizdžius. Greičiausiai tiesiog tingi tuo užsiimti, nes Linux/Unix bendruomenėse nėra labai svarbu tas puslapis – vis tiek visi susiinstaliuoja per paketų valdiklius.

    By Ernestas on Lap 14, 2009

Sorry, comments for this entry are closed at this time.