Opera išleido naršyklės versiją, palaikančią „File I/O“, „video“, „3D Canvas“

19 liepos, 2008 – 11:50

Šiandien „Opera Software“ išleido naršyklės naują versiją („build’ą“). Ši versija nuo šiol palaikys „file I/O“, „video“, „3D Canvas“ funkcijas.
Nuo šiol (kol kas ši funkcija įjungta tik „widget’ams“) jūsų „widget’ai“ galės dirbti su failų sistema. Apie failų sistemos I/O Opera specifikacijas galite pasiskaityti čia.
„“ palaikymas jums leist naudotis Ogg Theora video formatu, naudojamu Wikipedia ir kitų. Apie HTML5 specifikacijas ir naudojimą galite pasiskaityti čia.
Kaip Opera kūrėjai sako, tai „3D canvas“ šioje Opera naršyklės versijoje yra pati nestabiliausia dalis. „3D canvas“ tinklalapių kūrėjams leidžia panaudojus „JavaScript“ sukurti 3D.
Daugiau informacijos galite rasti žemiau pateiktose nuorodose.

Dėmesio! Prieš siųsdamiesi turite žinoti, jog tai vis dar nestabili versija, yra žinoma apie keletą nestabilumo klaidų, dėl kurių jūs galite prarasti duomenis ar tiesiog naudotis nestabilia naršykle.
Parsisiųsti naująją Opera naršyklės versiją bandymui galite čia. Čia taip pat galite atsisiųsti Opera naršyklės Wingogi ir Lingogi versijas, kurios yra sukurtos, jog išlaikytų Acid3 testą 100%.

Daugiau informacijos:
http://dev.opera.com/articles/view/a-call-for-video-on-the-web-opera-vid/
http://labs.opera.com/news/2008/07/18/

Sorry, comments for this entry are closed at this time.