Omnitel muzikos grotuvas – „lietuviškasis“ iTunes

12 spalio, 2009 – 17:02

Omnitel muzikos grotuvo logotipas Omnitel visai neseniai pradėjo reklamuoti naująjį Omnitel muzikos grotuvą. Apie jį jau galite išgirsti tiek internete, tiek per radiją. Klausimas tik kyla kuo jis geras ir kuo jis blogas.
Pirmas dalykas, patraukęs dėmesį – pati idėja internetinės muzikos parduotuvės Lietuvoje. Iki šiol reikėjo pirkti muziką iš užsienio parduotuvių arba ją siųstis nelegaliai. Omnitel pirmoji žengė į šią verslo „nišą“ ir štai: Lietuvoje turime internetinę muzikos parduotuvę, kuri veikia ne tik kompiuteryje, bet ir telefone.

Tiesa, paslauga naudotis gali tik „Ežiai“, Extra ir Omnitel abonentai. Grotuvas „moka“ naudotis tik paketinių duomenų ryšių – tai reiškia, jog negalėsite siųstis muzikos prisijungę prie savo WiFi prieigos taško ir taip taupyti megabaitus. Teks mokėti ir už megabaitus atskirai – turėsite būti užsisakę mobilųjį internetą, nesvarbu, jog turite kelis kartus greitesnį WiFi ryšį.

Tikriausiai, pamanysite, jog su EDGE/GPRS čia daug neišspausi (Ežys ir Extra naudotojai negauna 3G interneto), bet visgi klystate: Omnitel muzikos parduotuvėje dainos patalpintos Monkey’s Audio (.apl) formatu (grotuvas palaiko ir MP3 formatą, tačiau šiuo formatu muzikos pavyks klausytis tik iš savo telefono) – 3 minučių daina užima vos porą megabaitų. Dainų galima klausytis dar nepasibaigus jų siuntimui – tai padaroma automatiškai, vos paspaudus „Nuomoti“ mygtuką. Nebaigtos siųsti muzikos atkūrimas „nepasiveja“ neparsiųstos vietos ir dėl to nesustoja visiškai, tačiau naudojant, pvz., Nokia E66, trukčioja jau parsiųstose vietose – tai greičiausiai yra dėl telefono silpnumo. Tik tada kyla klausimas koks telefonas yra galingas?

„Omnitel Music Player“ turi ir keletą kitų trūkumų: dainų perjunginėjimas kartais užtrunka net visą sekundę, kas yra tikrai daug. Grotuvas tikrai nėra greitas. Parduotuvė taip pat – galbūt reikalai būtų kitokie, jeigu būtų galima naudotis WiFi. Testuojant „Omnitel Music Player“, jis sugebėjo 2 kartus nefunkcionuoti teisingai (nustojo veikti bet koks grotuvo valdymas) ir kartą „pasispjaudė“ klaidom. Bet tai bene pirmoji grotuvo versija, o jeigu grotuvui seksis įsitvirtinti rinkoje, tai, manau, galima tikėtis atnaujinimų.

Muzikos šiuo metu parduotuvėje nedaug – kai kuriose kategorijose vos 2 puslapiai. Visos dainos ganėtinai populiarios, žinomos. APL failai pateikiami su albumų viršeliais. Grotuvas veikia tiek anglų, tiek lietuvių kalbomis. Parsisiųstos dainos „veiks“ visą mėnesį. Deja, dėl DRM apsaugos jų atkurti nepavyks kitur.

Taip pat reikėtų pastebėti patogią funkciją kompiuterinėje „Omnitel Music Player“ versijoje – galite perkelti muziką iš telefono ar į jį. O pasibaigus jūsų registracijai ir toliau galėsite su grotuvu klausytis jau parsisiųstos muzikos, tik negalėsite nieko nuomotis.

Paslauga visgi yra mokama: 28 Lt/mėn. arba 8 Lt/sav. Bėda dar ir ta, jog turėsite ne tik mokėti už muzikos parduotuvę, bet ir negausite ilgos naudos – visos parsisiųstos dainos yra apsaugojamos DRM, kas reiškia, jog praėjus tam tikram laikui, jų nebegalėsite atkurti, o perkėlus į kitą grotuvą jų klausytis negalėsite jau dabar pat.
Tačiau kol kas Omnitel skelbia „akciją“ ir iki metų pabaigos leidžia nemokamai išbandyti grotuvą trim mėnesiam. Tai reiškia, jog paskutinę metų dieną galite parsisiųsti grotuvą ir nemokamai (reikės mokėti tik už paketinių duomenų perdavimą) jį naudoti tris mėnesius.

Nuotraukos
1 nuotrauka 2 nuotrauka 3 nuotrauka

Grotuvą galite parsisiųsti:

  • kompiuteriu;
  • telefono naršyklės adreso laukelyje įvedę „wap.sp.lt“;
  • išsiuntus SMS žinutę numeriu 1311 su tekstu „muzika“. Sistema automatiškai atsiunčia SMS pranešimą su nuoroda į muzikos grotuvą.

Nuorodos
Daugiau nuotraukų.
Palaikomi telefonai.
Dažniausiai užduodami klausimai ir atsakymai.
Oficiali „Omnitel Music Player“ grotuvo svetainė.

  1. 10 Responses to “Omnitel muzikos grotuvas – „lietuviškasis“ iTunes”

  2. Juoką kelia tokios iniciatyvos…

    By Karvė on Spa 12, 2009

  3. Aha, bet vis tiek sveikintina, jog kažką daro. Tik jeigu jau daro, tai galėtų daryti ne nuostolingai, nes su tokiom kainom tai jie pelno tikrai negaus… (:

    By Ernestas on Spa 12, 2009

  4. Omnitel muzikos parduotuvę turėjo jau seniai, o dabar pradėjo tą muziką nuomoti. Tai ir yra šitos paslaugos esmė. Kiek žinau, prenumeratos laikotarpiu gali parsisiųstų dainų klausytis 2 kompiuteriuose ir 3 telefonuose. O už MB papildomai nereikia mokėti.
    Žinoma, turint galvoje, kad didžioji dalis muziką pučiasi nemokamai, tai bet kokia kaina bus per didelė – čia negali taip vertinti…

    By Aušra on Spa 13, 2009

  5. Naudojant Omnitel Music Player’į už duomenis mokėti nereikia. Realybėj tai reiškia, kad iki Naujų metų gali klausytis nemokamai muzikos.

    By Crox on Spa 13, 2009

  6. Ežiai GAUNA 3G internetą, tik jo greitis, žinoma, apkarpytas.

    By Gintaras on Spa 13, 2009

  7. Dėl to net ir nevadinu jo 3G internetu, nes tai apgailėtina.

    By Ernestas on Spa 14, 2009

  8. osia dainu siuntimas. Per kabelini interneta daina ikrenta per 1s 🙂

    pries naujus pirksiu extros pakuote. Numeris bus muzikai prisiregistruot, o sumoketi 10lt gris aktyvavus omniID ant turimo abonento :]

    By Linas on Spa 16, 2009

  9. nelabai suprantu kas cia juoka gali kelti 🙂
    labai normali paslauga. aisku gal sunkokai suprantama piratu tautai lietuviams

    By bziunas to karve on Spa 16, 2009

  10. Beje su kompiuteriniu grotuvu galima nusiųsti dainas iš PC į telfoną. Tik va nelabai radau kur prisijungti toje programoje telefone, ir todėl tik 30s dainos groja 🙂

    By Darius on Spa 19, 2009

  11. kam naudot tokias programas jei gali isiskelt is pc i telefona ko tik sirdis geidzia 😀

    By edga on Kov 10, 2010

Sorry, comments for this entry are closed at this time.