NetPerSec – tinklo srauto stebėjimas

16 balandžio, 2007 – 7:39

Mes visi mėgstame stebėti, kas vyksta mūsų sistemoje. Tačiau dažnai sistemos stebėjimo įrankiai būna sudėtingi ir ant senesnių kompiuterių „rija“ daug kompiuterio resursų. Šį kartą siūlau jums alternatyvą – NetPerSec. Tai pakankamai funkcionalus, nesudėtingas ir mažai naudojantis kompiuterio resursų interneto srauto stebėjimo įrankis.

Programos puslapis yra gan nestandartinis – labiau primena programos apžvalgą, tačiau ten galima surasti įdomios informacijos.

Bandom
Programa skirta Windows operacinėms sistemoms.

Paleidę programą iš karto ekrano kampe pamatome tokią ikoną:
Screenshot
Pagal numatytuosius nustatymus NetPerSec iš karto seka visą tinklo srautą. Kitaip sakant NetPerSec stebi visus tinklo įrenginius ir išsiunčiamus duomenis atvaizduoja mėlynai, o gaunamus – raudonai.
Kalbant apie nustatymus, šioje programoje iš tikrųjų galima daug ką pakeisti. Spalvas taip pat (NetPerSec programos Display skiltyje). Iš karto nurodoma, kad duomenys atsinaujintų kas 1 sekundę, o greičio vidurkis skaičiuojamas kas 30 sekundžių. Šiuos nustatymus galima lengvai pakeisti dvigubai spragtelėjus ant programos ikonos dešiniąjame ekrano kampe ir pasirinkus skiltį Options. Taip pat galima pasirinkti tarp viso tinklo aktyvumo stebėjimo, tik dial-up pobūdžio tinklo aktyvumo ir tik specifinio įrenginio stebėjimo.
Graph skiltyje mes galime matyti srauto duomenis, pasirinkti ką ir kaip rodyti (bitus ar baitus, linijinę ar stulpelinę diagramas, vidurkį ir/ar esamą greitį, naudoti jūsų nurodytą maksimalų greitį ar jį leisti automatiškai programai nustatyti). Toje skiltyje dar galite ištrinti jau surinktus duomenis apie tinklo srautą.
Skiltyje Display nustatomos spalvos. „System tray“ ikonos tipu galima pasirinkti histogramą ir stulpelinę diagramą. Stulpelinės atveju duomenys rodomi stulpeliuose, o histogramos – dvejose eilutėse (viršutinėje gavimas, o apatinėje išsiuntimas). Toje pačioje skiltyje dar galima nustatyti paleidimą kartu su Windows (varnelė „Start with windows“) ir lango pirmenybę virš kitų langų (langas visada bus virš kitų, o šios funkcijos atitikmuo – varnelė „Always on top“).
Daugelis programų suteikia galimybę stebėti kelis įrenginius atskirai vienu metu. NetPerSec tai irgi leidžia. Paprasčiausiai paleiskite antrąjį NetPerSec ir jau galite stebėti atskirą įrenginį. Tuo tarpu atskiros NetPerSec programos visiškai nesipeš, t. y. nekonfliktuos.
Pabaigai reikėtų pasakyti, kad iš šios programos neturėtumėte tikėtis kažko stebuklingo. Joje nerasite nieko ypatingo. Tai tiesiog maža ir paprasta programa silpnesniems kompiuteriams. Aš taip pat nesakau, kad ji geriausia. Tiesiog siūlau ir jums ją išbandyti.

Pastaba. Programą parsisiuntimui galite rasti per Google paieškos sistemą.

2007 m. balandžio 17 d. 6:50, bOOm

Sorry, comments for this entry are closed at this time.