Nauja Facebook išvaizda

5 vasario, 2010 – 19:34

Facebook logotipas Facebook nesustojo tobulėti. Šiandien pradėjo sklisti kalbos apie naują dizainą. Netrukus supratau, jog ne visiem jis įjungiamas. Kaip ir Twitter „retweet“ funkcijai, Facebook naujai navigacijai reikia laiko, jog ją įjungti visiems vartotojams iš eilės, nes įjungti iš karto visiem vienu metu neįmanoma – tai perkrautų serverius.

Naujas žinučių mygtukas navigacijoje
Viršutiniame meniu rasite naujausias žinutes, informacinius pranešimus ir užklausas (prašymus pridėti prie draugų ir pan.). Pavyzdžiui, kai gausite pranešimą apie komentarą po jūsų nuotrauka, viršutinėje įrankių juostoje šalia paieškos laukelio atsiras raudonas burbulas. Paspaudus jį gausite įprastą, tačiau kiek daugiau informacijos talpinantį, „Notifications“ langą:
Žinutės
„Home“ ir „Profile“ nuorodos gali būti randamos viršutiniame dešiniajame kampe prie „Account“ meniu, kuriame dabar rasite ne tik privatumo nustatymus, bet ir atsijungimo mygtuką.

Funkcionalesnis kairysis meniu
Žinote kairėje esantį meniu, kuriame galite pasirinkti draugų sąrašą, „Photos“, „Links“ ir pan.? Dabar jis dar labiau optimizuotas bendravimui. Per jį galėsite pasiekti žinutes ir visas kitas pagrindines funkcijas vienoje vietoje.
Vienas pastebimesnių pakeitimų buvo nuotraukų atvaizdavime. Dabar jis primena nuotraukų albumą, ne socialinio tinklo laiko juostą. Taip pat pastebėsite naują skiltį „Events“.
Photos
Taip pat pastebėsite labiau iškilusį pokalbių langą. Jis rodys prisijungusių draugų sąrašą „kairiniame meniu“. Sąrašas nėra visapusiškas, tačiau jame rasite žmones, su kuriais dažnai bendraujate. Kad pamatyti visus draugus, teks paspausti „Chat bar“ apatiniame dešiniajame kampe arba spustelėti „See All“ pokalbių lango apačioje.

Geresnis programų ir žaidimų suderinamumas
Tai greičiausiai laukiamiausia funkcija tų, kurie nežaidžia žaidimų ir juos erzina įvairūs pakvietimai žaisti vienokį ar kitokį žaidimą. Jai kairėje sukurta atskiros skiltys „Games“ ir „Applications“, kurios rodys tik su žaidimais ir programomis susijusį naujienų srautą.
Taip pat šalia naujienų srauto skilčių pastebėsite skaičiukus, kurie rodys kiek programa prašo jūsų atlikti kažkokius veiksmus. Tai kaip „notifications“, kurie padės nepraleisti savo ėjimo žaidime. Tačiau programas reikės įtraukti į „bookmarks’us“, ką galėsite padaryti „Add Bookmark“ mygtuku.
Žaidimai

Nuorodos
LEAKED: Details of the Facebook Home Page Redesign [Screenshots], mashable.com
Introducing Your New Navigation, Facebook

  1. 4 Responses to “Nauja Facebook išvaizda”

  2. o aš visą laiką erzinau kambarioką, kad jis užsidėjęs kažkokį app ir tik jam vienam pakeitė FB išvaizdą, ot velnias reiks atsiprašyti. Įdomu kada man pakeis :/

    By Bukoptimistas on Vas 5, 2010

  3. Man jis prieš tris savaites buvo įjungtas. Kadangi naudojuosi anglišku interfeisu, galvojau, kad visiem čia taip (lietuviškas interfeisas senas buvo). Prieš kurį laiką vėl į seną man pakeitė…
    Nieko nežinau, nieko nenustatinėjau, savaime taip pasikeitinėjo ir tiek 🙂

    By mda on Vas 6, 2010

  4. Šis pakeitimas tikriausiai buvo paskutinis geras. Dabartinis naujas search laukelis tik mano Operą kamuoja, o iš jo tų „įmantrių” funkcijų jokios naudos.

    Ir dar pensijos mažos.

    By here on Rgs 22, 2013

  1. 1 Trackback(s)

  2. Vas 7, 2010: KVNP Nr.14 | 5 savaitė | Karolis Vyčius

Sorry, comments for this entry are closed at this time.