Microsoft žada išleisti Word, Excel ir PowerPoint internetines versijas

28 spalio, 2008 – 23:44

MS Office '07 logotipas Nuo šiol populiariosiomis biuro programomis Word, Excel, OneNote ir PowerPoint galėsite naudotis internetu, nes neseniai Microsoft pristatė analogą Google Docs, Zoho Office ir ThinkFree Office. Šis analogas kitaip negu prieš metus paleista Office Live Workspace sistema, nebus skirtas tik talpinimui jau sukurtų dokumentų, jis bus skirtas dokumentų kūrimui.

Kol kas yra žinoma, jog Office Web programos bus stipriai apkarpytos standartinės versijos. Taip pat yra manoma, jog bus dvi versijos. Viena versija su reklamomis, o kita be reklamų susimokėjusiems mokestį vartotojams.

Deja, Linux naudotojai ir šį kartą bus nuvilti. Nors naujasis Office turėtų veikti ant IE, Safari ir Firefox naršyklių, jam reikalingas ne tik HTML ir AJAX palaikymas, bet ir Silverlight.

Keletas nuotraukų:
Nuotrauka 1 Nuotrauka 2

Nuotrauka 3 Nuotrauka 4

[via ReadWriteWeb]

  1. 3 Responses to “Microsoft žada išleisti Word, Excel ir PowerPoint internetines versijas”

  2. Ar tik ne per vėlai sumąstė išleist tokį daiktą?

    By Mantas on Spa 29, 2008

  3. Manau, dabar jau nebesvarbu ar vėliau, ar anksčiau, Microsoft šitą žaidimą galima sakyti jau pralaimėjo. Google turi puikią integraciją su vienu populiariausių paštų – GMail. O tokia programa iš esmės būtent internete ir turėtų būti naudojama. Kur geriau pritaikysi gyvą „ofisą“ jeigu ne pašte?

    By Ernestas on Spa 29, 2008

  4. Gana įdomų sprendimą radau štai čia: http://www.ulteo.com
    Lyg ir OpenOffice online, lyg ir visas kompiuteris online. Tiesa veikia lėtokai, tačiau tokios koncepcijos tobulinimas atsižvelgiant į interneto greitaveikos didėjimą mano manymu yra sveikintinas.

    By ZmogusNegalintisUzsiciaupti on Spa 29, 2008

Sorry, comments for this entry are closed at this time.