Microsoft atšaukė Windows 7 E versijas, skirtas specialiai Europai

3 rugpjūčio, 2009 – 19:29

Windows 7 logotipas Penktadienį Microsoft pranešė, jog prekybai Windows 7 E versijos nepristatys. Senasis planas pristatyti specialią Windows 7 versiją, kuri atitiktų Europos Komisijos reikalavimus, buvo atšauktas, kai Microsoft darbuotojai suprato, kad Europos Komisija reikalauja ne operacinės sistemos be naršyklės, bet operacinės sistemos su galimybe pasirinkti naršyklę.

Windows 7 versija su jau įdiegta Internet Explorer 8 ir suteikiama galimybe pasirinkti naršyklę, nepažeidžia Europos Sąjungos įstatymų.

Dave Heiner, Microsoft viceprezidentas, teigia, jog tokį sprendimą priėmė, nes partneriai skundėsi sudėtingumu paaiškinti paprastiems vartotojams skirtumus. Taip pat teigė, jog papildomos tokios versijos paprastus vartotojus maišys ir pasirinkimą padarys sudėtingą.

Europoje žadama pateikti dvejopas Windows 7 versijas: su Windows Media Player ir be.

Europos Komisija jau pateikė savo atsakymą į Microsoft planus neleisti Windows 7 E. Šiame pranešime Europos Komisija teigia nedraudusi pateikti Internet Explorer naršyklę operacinėje sistemoje, tik reikalavusi, jog vartotojui būtų suteikta galimybė pasirinkti naršyklę. Panašu, jog Europos Komisija su Microsoft nelabai susikalba, tačiau pažiūrėkim į gerąją pusę – Internet Explorer nors ir nėra visų numylėtoji naršyklė, tačiau be jos parduodami Windows sudarytų problemas įsidiegti kitas naršykles.

Oficialus Dave Heiner pranešimas apie Windows 7 E nutraukimą.

  1. 5 Responses to “Microsoft atšaukė Windows 7 E versijas, skirtas specialiai Europai”

  2. Torrentuos’e buvo ta E versija, visiškai be naršyklės, net per „Turn Windows Features on/off” IE7 nebuvo galima „įjungti“, tad visai sąžiningai MS buvo IE išėmę. Žiūrėsim kaip su tuo pasirinkimo ekranu bus, ar per daug IE nebus išgirta 🙂

    By Darius on Rgp 3, 2009

  3. Kas protingesni jau ir taip žino ką rinktis. O IE mylėtojams nelabai įaiškinsi, kad jiems yra kažkas geriau nei Internet Explorer. O šiaip man tai atrodo, kad tokie dalykai yra visai nesąžiningi. Čia tas pats, kaip: pasistatyčiau namą, ir man kažkokia europos komisija pradėtų aiškinti, kad vienas kambarys priklausys jiems ir panašiai. Žinau ten jie verkia dėl to Microsoft monopolizmo, tačiau vistiek taip neteisinga. Ta laisvė rinktis kokios nori naršyklės visada buvo, čia jau nuo žmonių išprusimo priklauso.

    By Žilvinas on Rgp 4, 2009

  4. o kaip naršyklę įsidėti kitą, be naršyklės? iš cd/dvd/usb? … ar cmd packet managerį įdėjo kokį?

    By Deividas on Rgp 7, 2009

  5. Pats iš CD/DVD/USB/tinklo. O šiaip lygtais Windows Explorer vis tiek gali naršyti po FTP serverius, tai nesunku gi prisimint „ftp.mozilla.org“ arba „ftp.opera.com“ adresus 🙂 .

    Paketų valdiklio kaip nėr, taip nėr… Gal su tikrąja Windows 7.0 bus („Windows 7“ tai Windows 6.1 pagal versijas žiūrint)… 🙂

    By Ernestas on Rgp 7, 2009

  1. 1 Trackback(s)

  2. Rgp 12, 2009: Vista vs Windows 7 – mano penkios kopeikos, ir tas baltas-pukuotas Microsoft’as | callia

Sorry, comments for this entry are closed at this time.