Logitech RX1500 – pigi ir praktiška lazerinė pelė

30 spalio, 2009 – 19:42

Logitech RX1500 pelė Iki šiol naudojausi Logitech UltraX Premium optine pele. Abiejų pelių pirkimo metu abiejų pelių kainos buvo vienodos – 60-70 Lt. RX1500 savo forma labai primena UltraX Premium, todėl jeigu iki šiol naudojotės UltraX Premium ir nejautėte diskomforto – tikrai nejausite ir dabar.

Pati pelė labiausiai pasižymi tuo, jog nėra maža, puikiai glunda prie delno (todėl neišvargina rankos), naudotis ja galite praktiškai ant bet kokio namuose esančio paviršiaus (1000dpi skiriamoji geba). Pelė turi vadinamąją „hyper-fast scrolling“ funkciją, kurios pagalba jūs galėsite sukioti pelės ratuką be jokios fiksacijos. Tai reiškia, jog jeigu pasuksite pelės ratuką, jį taip pat reikės ir sustabdyti, nes jis ir toliau suksis. Iš pradžių tai gali būti nepatogu, jeigu esate įpratę laikyti pirštą virš ratuko, tačiau su laiku įprasite ne tik nejudinti pelės ratuko, kai jo nereikia, bet ir sustabdyti jį pasukus. „Hyper-fast scrolling“ funkcija tikrai velniškai praverčia skaitant didelius dokumentus, vartant plačius tinklapius ir pan.

Pats ratukas turi dar 3 funkcijas. 2 iš jų – pasilenkimas į šonus. Ką šios funkcijos atliks – tai priklauso nuo jūsų operacinės sistemos ir naudojamos programos. Pvz., ArchLinux Opera jie veikia kaip „Back“ ir „Forward“ mygtukai, o Firefox iš viso neveikia. 3-ioji funkcija nelabai ir funkcija – tai ratuko paspaudimas. Jis kitaip negu kitose pelėse yra sunkesniau atliekamas ir neatlieka viduriniojo mygtuko paspaudimo funkcijų. Jeigu ne pelės ratuko paspaudimas, greičiausiai, pirmą kartą gyvenime bandantiems „hyper-fast scrolling“ gali norėtis mesti šią pelę į sieną, jeigu kompiuterio valdyme pelės ratukas labai svarbus (pas mane jis praktiškai ant bet kurios ekrano vietos gali ką nors padaryti nemalonaus/nereikalingo). Nes būtent pelės ratuko paspaudimas atlieka „hyper-fast scrolling“ funkcijos išjungimą/įjungimą. Paspaudus ratuką staiga atsiranda triukšmas ir fiksacija sukant ratuką. Turbūt kyla klausimas kur dingo vidurinysis pelės klavišas? Jis buvo pakeistas mažučiu mygtuku ir iškeltas šalia ratuko. Taip jau padaryta daugelyje Logitech pelių. Kai kurie jau įprato ir išmoko jį spausti taip pat su viduriniuoju pirštu.

Nenorintiem labai mažos, su krūvom funkcijų, įspūdingo tikslumo brangios belaidės pelės – Logitech RX1500 bus tiesiog puikus pasirinkimas. Ji ekonomiška, funkcionali ir patogi naudoti bei nereikalaujanti daug priežiūros (jokių baterijų).

Nuotraukos
1 nuotrauka 2 nuotrauka

Pelės puslapis Logitech svetainėje.

  1. 2 Responses to “Logitech RX1500 – pigi ir praktiška lazerinė pelė”

  2. turiu tokia pele jau kazkur daugiau nei metai, mokejau 67LT su atsiuntimu, na tirkai labai gera pele, kai pripranti tai viskas nuostabu 🙂

    By tomaxsas on Spa 31, 2009

  3. Grazaiai padirbeta. Idomi informacija. PIRKSIU!! 🙂

    By Arturas on Bal 27, 2010

Sorry, comments for this entry are closed at this time.