Kompiliuojame Fluxbox iš GIT greitai ir paprastai

15 kovo, 2009 – 11:52

Fluxbox logotipas Turbūt jau esate girdėję apie Git. Git – tai nemokama programinė įranga, skirta programinės įrangos leidimų/išeities tekstų valdymui. Git iš esmės yra analogas jau plačiai paplitusiems SVN ir CVS, tačiau daug kur irgi naudojamas. Pavyzdžiui, Fluxbox kūrimo stadijos išeities tekstai (suprask, „sources“) yra pateikiami Git repozitorijoje. Juos pasiekti ir susikompiliuoti yra labai lengva, o svarbiausia – jūsų Fluxbox gali būti visą laiką pats naujausias.

Čia nebus tokio dalyko, kaip versijos. Jūs tiesiog parsisiųsite naujausius išeities tekstus, prie kurių dirba patys kūrėjai, ir gausite naujausią programinės įrangos versiją. Žinoma, galima gauti ir senesnes versijas, bet kam to reikia?

Pirmiausiai parsisiųskime išeities tekstus su šia komanda:

$ git clone git://git.fluxbox.org/fluxbox.git

Ši komanda parsiųs išeities tekstus ir juos sudės į katalogą „fluxbox“. Patekite į šį katalogą ir jau galite kompiliuoti Fluxbox kaip ir įprastai:

$ ./autogen.sh
$ ./configure
$ make
# make install

Dabar vienintelis likęs padaryti dalykas yra perkrauti Fluxbox: tiesiog paspauskite dešiniu pelės klavišu ant darbastalio, jog iškviestumėt meniu, ir pasirinkite „fluxbox menu“, „Restart“. Fluxbox per kelias sekundes perskiraus ir „fluxbox menu“, „About“ matysite naująją versiją:

Dabar norėdami atsinaujinti Fluxbox tiesiog „fluxbox“ kataloge įvykdykite:

$ git pull
$ make
# make install

Ir vėl užteks tik pekrauti Fluxbox, jog galėtumėte džiaugtis naujausia Fluxbox versija.

  1. One Response to “Kompiliuojame Fluxbox iš GIT greitai ir paprastai”

  2. o dekui :] sitas geras yra, padejo.

    naudoju slackware.

    By Arnoldas on Bir 7, 2009

Sorry, comments for this entry are closed at this time.