Kodėl turėtume laukti sekančios WordPress versijos?

21 gruodžio, 2008 – 13:39

Wordpress Logo Prieš kurį laiką buvo išleista WordPress 2.7. Šioje versijoje vieni svarbesnių atnaujinimų jums turėtų pasirodyti naujesnė išvaizda, naujos atsakymo į komentarus administravimo panelėje galimybės ir t. t. Taip, tai puikūs pakeitimai, tačiau ar verta atsinaujinti iš WordPress 2.6 jeigu naudojate keletą priedų?

Atsakau į šį klausimą iš karto tiesiai šviesiai: ne. Kol kas iš mano naudotų priedų tik Akismet veikia teisingai. O ir pastarojo nenaudojau iki WordPress 2.7. Man žymiai patogiau komentarus tvarkyti savaip. Tam turėjau keletą priedų (pvz., „Bannage“). Tačiau nė vienas iš jų dabar nebeveikia ir WordPress 2.7 mane privertė sėdėti ir spoksoti į el. pašto dėžutėje didėjantį spam kiekį.

Daugiausiai kritikos WordPress 2.7 susilaukė dėl praktiškai jokių naujų funkcijų, tik visko formos pakeitimo. Tuo tarpu tokios vietos, kaip media tvarkymas, nebuvo paliestos, nors turėtų. Taip, jis, iš tikrųjų, buvo kiek pakeistas, tačiau tai visai nepanašu į pakeitimus, kurių sulaukėme išvaizdoje.

  • Taip pat media tvarkyme vis dar nėra normalaus video įterpimo. Kodėl vis dar reikia įterpdinėti kažkokius HTML kodus?
  • Kodėl priedų valdymas vis dar toks sudėtingas? Kodėl aš turiu ieškoti priedo, kai tai galėtų būti padaryta už mane: man reikėtų tik pasirinkti sritį, kurios noriu (pvz., Last.fm, Twitter ir pan.) ir man duotų 5 tikrai tikrai naudingus priedus, o ne kažkokius tiesiog populiariausius, kurie gali netgi dubliuotis pagal funkcijas.
  • Kodėl vis dar WordPress daugumą naudingų funkcijų siūlo tik kaip priedus? Kodėl, pvz., pranešimus apie naujus įrašo komentarus, įjungti reikia pirmiausiai įdiegus priedą, o ne tiesiog kažkur WordPress nustatymuose uždėjus vieną varnelę? Nejaugi, WordPress kūrėjų nuomone, tai dar ne pakankamai naudinga ir laukiama funkcija?
  • Kodėl vis dar nėra galimybės tiesiog pasirinkti kalbą WordPress nustatymuose ir ją automatiškai parsiųsti ir įdiegti?
  • Kodėl Akismet dar netapo WordPress dalimi, o vis dar yra priedas? Taip, ne visi šį priedą naudoja, tačiau lygiai taip pat ne visi naudotų GMail nepageidautino pašto filtrą, jeigu jis būtų tik priedas.
  • Kodėl WP Super Cache ir SEO priedai dar nėra WordPress dalimi?

Dabar pažiūrėkim į mano kritiką: praktiškai viskas apie priedus. Ką galima pasakyti? WordPress arba turi tapti „surenkama iš priedų“ (prieš siųsdamasis/įdiegdamas pasirinktum kokių funkcijų tau reikia/reikės), arba turi turėti savyje populiariausius priedus, kaip kad palaipsniui daro Firefox kūrėjai su daugeliu priedų.

WordPress 2.7 pristatymas

Šis trumpas filmukas greitai apžvelgia visas svarbiausias naujas WordPress 2.7 funkcijas.

Nuorodos
Iterviu su Mark Jaquith, vienu iš pagrindinių WordPress kūrėjų.
Oficialus WordPress 2.7 pristatymas.
Parsisiųsti WordPress 2.7.

  1. 2 Responses to “Kodėl turėtume laukti sekančios WordPress versijos?”

  2. pritariu daugmai minciu. visgi idomu, ka tokio pries Akismet prieda turi?

    By ejikas on Vas 5, 2009

  3. Nieko neturiu. Būtent ir sakau, jog jis nėra vertas tik priedo statuso. Jis turėtų būti WordPress dalimi, integruotas į sistemą.
    Tiesiog tai vienas populiaresnių priedų, kurį labai daug kas naudoja ir kyla klausimas kodėl jis vis dar nėra pateikiamas kartu su WordPress.

    By Ernestas on Vas 6, 2009

Sorry, comments for this entry are closed at this time.