Keliavimas traukiniais su kompiuteriu neprailgs

13 sausio, 2010 – 20:09

Nuotrauka 1 [15min]

Naujausi dviaukščiai traukiniai turi lizdus nešiojamiesiems kompiuteriams. Prieš kelias dienas keliaujant tokiu traukiniu man teko patirti „avariją“ (nuoroda į mano straipsnį Alfa.lt su nuotraukomis; daugiau nuotraukų čia). 15 minučių važiavome kaip niekur nieko, kai staiga traukinys pradėjo lengvai lėtėti iki sustojo. Dar po 5 minučių dingo šviesa. Tetruko dar vos kelios akimirkos kaip dingo elektra nešiojamiesiems kompiuteriams skirtuose lizduose. Štai ir visa avarija. Kažkoks gedimas nebeleido man pabaigti kelionės šiuo traukiniu ir prailgino ją net valanda. Visą valandą laukiau traukinio Palemone ir tada dar laukė įprastinė pusės valandos kelionė traukiniu iki galutinio taško. Ir nors gedimas neleido traukinyje naudotis elektra, man pavyko išbandyti moderniojo dviaukščio traukinio elektros lizdus kompiuteriams.

Nuotrauka

Jau prieš lipdami į traukinį turėkite omeny, jog lizdų elektrai rasite tik pirmoje klasėje (klasės numeris užrašytas ant traukinio, šalia durų), taigi iš karto nusipirkite tinkamą bilietą. Už elektros lizdus papildomai mokėti nereikia, o jeigu turite 3 klasės terminuotą bilietą – taip pat galite važiuoti ir pirma bei antra klase.

Kol kas Lietuvoje važiuoja dviaukščiai traukiniai su pirma klase tik antrajame aukšte, viename vagone. Įlipę į šį vagoną neskubėkite užsiimti bet kurios vietos – elektros lizdus turi tik 11: 5 vietos prie pat įėjimo ir 6 pačiame gale. Šios vietos su atlenkiamais staliukais.

Nuotrauka

Staliukų kojose rasite iš viso 4 lizdus. Visame vagone yra 9 lizdai (1 tik tarnybinis), jais naudotis pavyks tik vagono priekyje arba gale (nebent neprieštaraujate pasėdėti ant laiptų ar išsitraukti prailgintoją). Srovės čia užteks visiem net su šakotuvais – prie lizdų nurodoma 300 W. Galiu lažintis, jog jūsų nešiojamojo kompiuterio pakrovėjas tiek nenaudoja (populiariausi ~40 W, 65 W, 90 W, 120 W pakrovėjai).

Nuotrauka

Pirmiausiai atsisėdus į vietą su elektros lizdu gali kilti klausimas kur gi tie lizdai. Jeigu pažiūrėsite pro langą, netrukus suprasite kaip čia gavus elektros. Pažiūrėjus į stalą panašu, jog jis tikrai su elektros lizdu, tačiau greičiausiai jūs vis dar abejingu žvilgsniu apsidairysite ar lizdų nėra kur nors kitur ir jūs neklysite – pamatysite jį su apsauga, kurią reikia pakelti, jog galėtumėte naudotis lizdu. Siūlau šiuo lizdu nesinaudoti, nebent mėgstate piktus kontrolierius (juokauju, traukinių kontrolieriai ypač draugiški, yra tekę matyti kaip leidžia pasikrauti kompiuterį 3 klasės traukinyje mašinisto kabinoje 🙂 ). Savo lizdą rasite kitoje stalo kojos pusėje. Nesimato ne tik jis, bet ir lipdukas su srovės duomenimis. Beje, dėl viso pikto nekiškite ten pirštų, o geriau galvą palenkite po stalu ir viską pamatysite patys.

Jeigu galvos nesusitrenkėte, tai greičiausiai kelionė buvo sėkminga ir maloni. Kompiuteris pakrautas, telefonas irgi. Dar liko išspręsti tik vieną problemą – internetą. Mat traukiniuose nėra WiFi interneto. Tai išspręsti visai nesudėtinga su 3G internetu. Visa kita jūsų kelionėje greičiausiai bus tik menkniekiai.

Nuotraukos
Nuotrauka 1 Nuotrauka 2

Nuotrauka 3 Nuotrauka 4

Nuotrauka 5 Nuotrauka 6

Nuotrauka 7 Nuotrauka 8

Daugiau nuotraukų.

P. S. Traukiniuose elektros lizdus leidžiama naudoti tik kompiuteriam. Neaišku ar tai taikoma ir telefonų pakrovėjam, bet vargu ar pavyks pasikraut automobilio akumuliatorių… 😀

  1. 10 Responses to “Keliavimas traukiniais su kompiuteriu neprailgs”

  2. O kokiais maršrutais važinėja šie traukiniai? Pvz man aktualiausias tik Vilnius – Klaipėda ir atvirkščiai. Ar yra važiuojančių dviaukščių šiuo maršrutu?

    By reanimated on Sau 13, 2010

  3. Šitie traukiniai (tiksliau, traukinys – nes kol kas dar neteko išvysti antrojo, vis tas pats atvažiuoja) važinėja tik Vilnius – Kaunas. Lygtais ir į Naująją Vilnią važiuoja.
    Apskritai, tai jis yra elektrinis, todėl iki Klaipėdos nuvežti tikrai negalės, nebent su persėdimu, kuris būtų beprasmiškas iš esmės… (:

    By Ernestas on Sau 13, 2010

  4. Aišku… Na ką gi… Gaila labai… Tam senajam dizeliniame tai taip pat yra rozetės, bet kiek teko naudotis, kažkodėl laptopui netinka. Telefonas ar kamera pasikrauna be problemų, tačiau kompiuterio maitinimas, tai nuolatos šokinėja (yra, nėra, yra, nėra ir taip maždaug kas dvi sekundes)

    By reanimated on Sau 14, 2010

  5. o tai kiek laiko tas traukinys važiuoja? juk jei baterija padori tai 1.5-2h atlaikys ir nekrauta..

    By kukumalu on Sau 17, 2010

  6. kukumalu, taip, baterija gal ir atlaikys (aš keliavau iš viso be baterijos, tai man elekra buvo būtinybė ((: ), bet traukiny negyveni – po to kažkur eisi iš jo ir gal norėsi kad ir parke ant suoliuko pasinaudoti kompiuteriu, o tada jau baterija bus tuščia…

    By Ernestas on Sau 17, 2010

  7. Cia tik traukinys po Lietuva. O neisivaizduojate, koks smagumas keliaut su traukiniu po uzsienio salis, ypac kai marsrute irasytos net kelios Europos salys… Va cia rasite platesne informacija http://blog.zigzag.lt/2011/06/kelioniu-traukiniu-po-europa-su.html

    Mielieji, nepraleiskit tos nepakartojamos progos pakeliauti traukiniu po Europos salis! Jausmas nerealus %)

    By Migle on Bir 20, 2012

  8. Ar tie lizdai tinka bet kam? Jei jungčiau sakykim 100 V galingumo?

    By Julija on Gru 1, 2012

  9. Lizdai duoda tik ~230 V įtampos AC srovę, tad 100 V galingumo įrenginys neveiks. Dėl srovės stiprumo nežinau, bet atsakymo nekeičia. 🙂

    By Ernestas Lukoševičius on Gru 1, 2012

  1. 2 Trackback(s)

  2. Sau 15, 2010: Tweets that mention Versme.net blog » Blog Archive » Keliavimas traukiniais su kompiuteriu neprailgs -- Topsy.com
  3. Sau 17, 2010: Savaitnukas #1 | Lukas Karalius

Sorry, comments for this entry are closed at this time.