Keletas puikių ekrano užsklandų

21 gruodžio, 2008 – 12:05

Šiais laikais ekrano užsklandos daugiau naudojamos pasirodymui prieš kitus negu kompiuterio ekrano saugojimui. Tačiau, apskritai, ekrano užsklandos pasirodo tik, kai kurį laiką nesinaudojame kompiuteriu, o dauguma vartotojų užsklandas paprasčiausiai išjungia, nes jos nuobodžios, trukdo žiūrėti filmą (jeigu blogai nustatyta sistema) ir galų gale kai kurie vartotojai mieliau išjungs kompiuterį pusvalandžiui negu laikys jį įjungtą su ekrano užsklanda (arba dar paprasčiau – išjungia monitorių).

Siūlome jums išbandyti arba bent jau pasižiūrėti į keletą įdomesnių ekrano užsklandų. Dauguma šių užsklandų suderinamos su Windows ir MacOS X sistemomis.

TwittEarth (Windows XP, Mac greitu metu)

TwittEarth

Naudojatės Twitter? Tada ši ekrano užsklanda jums: ji rodo kas, kur ir ką „patweetino“. Tačiau yra viena problemėlė: jums gali greitai atsibosti skaityti žmonių iš viso pasaulio žinutes. Na, bet galime užtikrinti, jog socialinių tinklų maniakams TwittEarth tikrai patiks.

Jeigu nesate tikras ar norite įdiegti šią ekrano užsklandą, TwittEarth puslapyje galite pasižiūrėti kaip viskas atrodo iš tikrųjų.

Info.: http://www.twittearth.com

Mapped Up (Windows, MacOS X)

Mapped Up

Tai, deja, jau netobulinama ekrano užsklanda. Jos tikslas – atvaizduoti naujienas iš RSS srautų. Tačiau srautų adresai gana seni ir jūs nebegalite pridėti savų RSS srautų. Bet nebūkite nuliūdę – ši ekrano užsklanda vis tiek puikiai atvaizduoja jau įtrauktus RSS naujienų srautus.

Info.: http://www.mappedup.com

PolarClock (Windows, MacOS X)

Paveikslėlyje matote gyvą ekrano užsklandos pavyzdį. Taip, tai „paprasčiausias“ laikrodis, nieko ypatinga, apart pačio laiko atvaizdavimo būdo. Įdomiai atvaizduojamas laikas, kuris dar turi ir daug nustatymų. Galite nustatyti šriftus, spalvas, kitus spalvų nustatymus, laikrodžių režimus ir pan.

Info.: http://blog.pixelbreaker.com/polarclock

Twingly Screensaver (Windows)

Twingly Screensaver

Ši ekrano užsklanda atsakys jums į klausimą: ką šiuo metu veikia blogosfera? Ekrano užsklandoje atvaizduojami duomenys yra imami iš Twingly (blog paieškos sistema). Kartu gausite ir gana interaktyvią sąsają: galėsite gauti pakankamai laiko perskaityti įrašams, jeigu to norėsite, ir pan.

Info.: http://www.twingly.com/screensaver

Cities of Earth (Windows)

Cities of Earth

Jeigu esate geografijos mėgėjas, jums ši ekrano užsklanda galbūt padės lengviau išmokti daug pasaulio miestų, jų duomenų (tokių, kaip gyventojų skaičius) ir pan.

Ši ekrano užsklanda iš kitų išsiskiria savo rekalavimais kompiuteriui (1 Ghz CPU, 128 MB RAM ir t. t.), kurie greičiausiai jums neleistų užmigti prie silpno kompiuterio.

Info.: http://www.screenomania.com/cities-of-earth.html

Flurry (MacOS X, Linux, Windows) Naujas!

Flurry – tai gana paplitusi tarp MacOS X vartotojų ekrano užsklanda. Ją jau seniai galėjote naudoti ir Linux sistemoje, tačiau visai neseniai buvo sukurta ir Windows versija.

Ši užsklanda niekuo neypatinga, tiesiog yra labai paplitusi tarp MacOS X vartotojų ir yra iš tiesų graži, verta dėmesio.

Jeigu esate Linux vartotojas pasirinkite šią užsklandą paleidę „xscreensaver-demo“ ir nurodę „Flurry“. Jeigu šios ekrano užsklandos nerandate, turėsite ieškoti ekrano užsklandų paketų savo sistemai per sistemos paketų valdiklį.

Info. Windows vartotojams: http://www.maddogsw.com/flurry/

Pastaba: sąrašas gali būti pildomas jūsų pačių pasiūlytomis ekrano užsklandomis! Tiesiog parašykite apie jas komentaruose.

Sorry, comments for this entry are closed at this time.