Jau galima parsisiųsti Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope Alpha 2

21 gruodžio, 2008 – 11:45

Ubuntu logotipas Dar visai neseniai buvo pristatyta pirmoji alpha versija, o jau galime parsisiųsti Ubuntu 9.04 Alpha atrąją versiją. Šioje versijoje atnaujinta Linux branduolys (kernel’is), X.Org sistema ir kt.

Galutinė Ubuntu 9.04 versija turėtų užsikrauti greičiau, turėti didesnį panaudojimo galimybių ratą ir pan. Tačiau kol kas dar nėra aiškūs tikslūs pakeitimai, todėl taip pat nėra aišku kaip viskas bus iš tikrųjų.Ši versija pavadinta „Jackalope“, nes šį gyvūną sunku pagauti, nes jis greitas. Ubuntu kūrėjai nori, jog 9.04 būtų greita, kaip šis gyvūnas. Taigi, pirmasis svarbus tikslas yra spartus užsikrovimas.Antrasis tikslas yra žiniatinklio tarnybų ir darbastalio programų suliejimas taip, jog būtų sunku atskirti. Kiek tai pliusas, kiek minusas – spręskite jūs, tačiau atrodo, jog su laiku Ubuntu bus visai nenaudinga be interneto.

Jaunty Jackalope Alpha 2 dar tik antroji alpha Ubuntu 9.04 versija, tačiau joje jau yra patys ankstyviausi atnaujinimai ir naujos funkcijos, kurios bus naujoje Ubuntu versijoje. Šiame leidime buvo atnaujinta dauguma paketų, kuriem jau buvo išleista atnaujinimai. Praktiškai jokių naujų funkcijų. Tačiau nesijaudinkite, taip ir turi būti. Prieš pradedant įtraukdinėti naujas funkcijas reikia atlikti svarbiausius darbus: atnaujinti kaip įmanoma daugiau programinės įrangos. Taip visada ir buvo su Ubuntu Alpha leidimais.

Galutinę Ubuntu 9.04 versiją žadama išleisti 2009 m. balandžio 23 d. Pirmąją Beta versiją – kovo 26 d. O „funkcijų užšaldymas“ bus vasario 19 d.

Ši versija dar nėra galutinė ir naudojantis ja jūs turite suprasti, jog šioje versijoje dar yra klaidų ir ji nėra išbaigta.

Nuorodos
Kubuntu 9.04 KDE 4.2 pakeitimų sąrašas.
Oficialus pranešimas apie Alpha 2 išleidimą.

Parsisiuntimo nuorodos
Ubuntu
Kubuntu
Xubuntu
Ubuntu Studio

  1. 1 Trackback(s)

  2. Vas 15, 2009: Versme.net blog » Blog Archive » Jau galima parsisiųsti Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope Alpha 3

Sorry, comments for this entry are closed at this time.