Išleista antros Opera Mini 5 ir Mobile 10 Beta versijos

3 gruodžio, 2009 – 7:37

Opera logotipas Šiandien Opera Software oficialiai išleido Opera Mini 5 Beta 2 ir Opera Mobile 10 Beta 2 naršyklių versijas mobiliesiem telefonam ir internetiem įrenginiam. Kaip žinia, šios versijos buvo perkurtos iš naujo, todėl jose nebuvo Opera Link (rasite „Settings“ meniu punkte) ir Download Manager (rasite pagrindiniame meniu) funkcijų – nuo šiandien galite naudotis ir jomis.
Dabar galite kelių mygtukų paspaudimu įjungti Opera Link ir susinchronizuoti telefoną su kompiuteriu ir žymiai lengviau valdyti parsisuntimus telefonu.
Kiek teko testuoti – pati naršyklė ne tik veikia žymiai sparčiau, bet ir greičiau užsikrauna.
Pastebėsite, jog pakeista Google ikona paieškos laukelyje, Speed Dial išvaizda. Žymiai geresnė paveikslėlių kokybė (dideli paveikslėliai iš arti nebeatrodo suskaldyti į stačiakampius). Prie paveikslėlių atsirado funkcija „Zoom in“, leidžianti pakeisti paveikslėlio dydį pagal ekrano parametrus. Failų parsisiuntimas leidžia pristabdyti parsisiuntimą. Istorija suskirstyta pagal datas kaip ir Opera naršyklėje kompiuteryje. Paieška puslapyje nuo šiol veiks „instantly“ t. y. dar vedant ko ieškoti, bus ieškoma ir rodomi rezultatai. Puslapį galėsite peržiūrėti dar nepabaigus jo siųsti (anksčiau naršyklė trumpam užlūždavo prieš pilnai jį atsiųsdama). Su sinchronizacija galėsite į telefoną perkelti ne tik savo nuorodas, bet ir paieškos varikliukus.
Deja, vis dar nėra lietuviškų raidžių palaikymo, net jeigu jūsų telefonas jas ir palaiko. Žymelių (angl. „bookmarks“) tvarkymas vis dar veikia lėtai, tačiau jos dabar sinchronizuojamos, palaikomi katalogai, ikonos. Parsisiuntimo valdiklis vis dar veikia ganėtinai prastai – pabandžius parsisiųsti failą tik parodė, kaip pradėjo siųsti ir siuntimas, rodos, sustojo, bet po kelių minučių pranešė, jog siuntimas baigtas nei iš šio, nei iš to.
Visgi ši versija veikia žymiai geriau negu pirmoji Beta versija ir Opera jūsų tikrai nenuvils su šia versija, jeigu jau bandėte Beta 1 ir susigadinote nuotaiką dėl lėtumo.

For Opera, status quo is not an option. We are always improving our products, adding new functionality and features to deliver a faster and more personal Web experience, – pranešime spaudai teigia Jon von Tetzchner, CEO, Opera Software, – Also, unifying the look and feel, regardless of device, makes it easy for anyone to get online anywhere, anytime.

Opera visai neseniai pranešė, jog spalį Opera Mini naudojosi virš 40 milijonų žmonių, kas statistiniais skaičiavimais jiems sutaupė per 9,4 milijono USD per metus vien dėl Opera pasirinkimo.

Skirtumai tarp Opera Mobile 10 ir Opera Mini 5
Opera Mobile versija skirta galingesniem telefonam – jos techniniai reikalavimai yra šiek tiek didesni. Pati naršyklė apskritai yra smulkesnė su smulkiais elementais, šriftais. Opera Mobile taip pat palaiko didesnę abecėlę negu Opera Mini, tačiau lietuviškų diakritinių raidžių, deja, nerasite. Taip pat ši naršyklė palaiko daugiau JavaScript’o ir pačio tinklapio atvaizdavimo pačiame telefone. Apskritai, nenaudojama Opera Mini serveriai suspaudimui, todėl tinklapiai kraunami lėčiau.
Opera Mini veikia žymiai sparčiau ir apskritai jaučiasi kaip lengvesnė naršyklė, tačiau tinklapiai neatrodo visiškai gerai atvaizduojami, kaip Opera Mobile versijoje.

Opera Mini 5 apžvalga

Nuotraukos
1 nuotrauka 2 nuotrauka

3 nuotrauka 4 nuotrauka

Nuorodos
Oficialus pranešimas spaudai.
Opera Mobile 10 Beta Windows Mobile apžvalga.
Opera Mobile 10 Beta Symbian S60.
Daugiau Opera Mini 5 versijos nuotraukų.
Parsisiųsti (nuoroda tinka kompiuteriui ir telefonui).

  1. 2 Responses to “Išleista antros Opera Mini 5 ir Mobile 10 Beta versijos”

  2. Keista, bet keli paskutiniai straipsniai matomi tik per rss, o puslapyje jų nėra (šio taip pat). Bent jau pagrindiniame puslapyje.

    By ZmogusNegalintisUzsiciaupti on Gru 4, 2009

  3. Dabar visi įrašai apie atnaujinimus keliauja į „widget’ą” dešinėje, žemiau (: . Nors greičiausiai grąžinsiu juos atgal, paliksiu tik RSS atskirą jiem.

    By Ernestas on Gru 4, 2009

Sorry, comments for this entry are closed at this time.