Interneto dalybos per WiFi su JoikuSpot Light tiesiog iš Symbian telefono

13 sausio, 2010 – 12:57

Greičiausiai yra tekę atsidurti situacijoje, kur rankose laikote nešiojamąjį kompiuterį ir telefoną, o internetą turite tik telefone. Telefonas turi GPRS/EDGE/3G ar bet kokį kitą bevielį internetą, o štai nešiojamasis kompiuteris tik paprastą WiFi (IEEE 802.11a/b/g/n). Jeigu trumpiau – jums reikia iš telefono perduoti internetą į kompiuterį.

Tą visiškai paprastai galite padaryti su telefono gamintojo duodamomis programomis. Tačiau, pvz., Nokia leidžia internetą duoti į kompiuterį tik per USB laidą arba Bluetooth. Taip jau kartais būna, kad kompiuteris neturi Bluetooth, o USB laido jūs nesinešiojate. Jeigu ne – siūlau tam pasiruošti iš karto, kitą kartą tam galite sugaišti visas 20 minučių tą darydami net ir per 3G internetą.

Jeigu neturite nei Bluetooth, nei USB, tai jums kuo puikiausiai tiks WiFi. WiFi sukonfigūruoti kompiuteryje neįtikėtinai paprasta – tą galite padaryti be jokių papildomų programų. O į telefoną reikės įdiegti stebuklingą programėlę ir ją paleisti. Tiesa, tokios stebuklingos programėlės Windows Mobile, Android ir iPhone dažniausiai būna mokamos (kiek teko ieškoti – jeigu jūs radote tokią visiškai nemokamą, pašūkaliokite apie tai komentaruose), todėl rašau tik apie Symbian telefonus. Jų Lietuvoje tikrai daug, jog ši stebuklingoji programėlė būtų svarbi kiekvienam labiau mobilumu besidominčiam žmogui.

Ta stebuklingoji programėlė – tai JoikuSpot Light. Ji užima vos 300 KB. Parsisiųsti ją visai nesudėtinga – nueikite į programos puslapį, dešinėje pasirinkite telefono modelį ir spustelėkite „Download“. Parsisiųstą failą įdiekite telefone. Kai paprašys perkrauti telefoną, taip ir padarykite.

Nuotrauka 3

Telefone nieko nereikės konfigūruoti, tiesiog paleiskite JoikuSoft Light ir jūsų telefonas prisijungs prie interneto bei sukurs „Wifi access point“. Šis WiFi AP bus atviras, nešifruojamas (spartumo sumetimais, nes šifravimas reikalauja CPU resursų). Nustatymuose AP galite padaryti šifruojamu, tačiau tai sulėtins internetą ir telefoną. Be to, kam šiais laikais taip reikia laužtis į telefoną dėl interneto? Toks interneto dalijimo būdas visai patogus, jeigu norite internetą duoti keliem vartotojam. Kitas dalykas – su JoikuSoft Light sukursite vietinį tinklą duomenų perkėlimui tarp kompiuterių tiesiog bet kur, net ir lauke.

Su JaikuSoft Light lengvai perduosite 3G ar bet kokį kitą paketinį internetą iš telefono į kompiuterį su WiFi.

Nuotrauka 1 Nuotrauka 2

Parsisiųsti.

  1. 4 Responses to “Interneto dalybos per WiFi su JoikuSpot Light tiesiog iš Symbian telefono”

  2. http://www.freewarepocketpc.net/ppc-download-mobile-wi-fi-router.html

    By mda on Sau 13, 2010

  3. Skaitau, žiūriu programa girdėta, o gi yra ji telefone, tiesa instaliuoti reikėjo ir premium, tai 10d trial.
    Veikia, tiesa nelabai stabiliai, bet daug ir nebandžiau, gaila 3G MB naudoti 🙂

    By Darius on Sau 13, 2010

  4. Aš ir pats tik valandą ją iš viso naudojau. Nenulūžo nė karto (gal pats telefonas nestabilus? Nes Symbian’ai kartais, kai labiau apkrauni, mėgsta lūžinėti), nors greičių didelių ir nebuvo, bet ko tikėtis iš telefono (: .

    By Ernestas on Sau 13, 2010

  1. 1 Trackback(s)

  2. Lie 13, 2010: 15 įrenginių kuriuos pakeitė/pakeis išmanieji telefonai · Radiocool.lt

Sorry, comments for this entry are closed at this time.