Internete pasirodė nutekėjusi Opera 10.5 versija

20 gruodžio, 2009 – 16:09

Opera logotipas Prieš kelias dienas Opera Software pranešė, jog gruodžio 22 dieną bus išleidžiama speciali Opera 10.5 pre-alpha versija. Neilgai trukus šios kalbos pasitvirtino, kai į internetą buvo išplatinta šios naršyklės Windows versija. Šią versiją parsisiųsti ir išbandyti galite ir patys.

Pasikeitimai
Atvėrus bet kokį naują langą (pvz., „Insert URL“ ar pan. tipo) jis atidaromas labai gražiai – prikrauta „Aero“ tipo efektų. O svarbiausia – užtemdomas visas fonas.

Šioje versijoje atrasite visiškai naują minimalistinį dizainą. Atnaujintas paieškos ir adreso laukelių dizainas. Nuo šiol adreso laukelyje įvedinėjami adresai yra užbaiginėjami, o naujasis dizainas dar labiau supaprastins paiešką tarp istorijos ir internete.

Taip pat atkreipsite dėmesį tai, jog Opera nuo šiol turi labai panašų paieškos laukelį į Firefox. Tiek „/“, tiek „Ctrl“+„F“ iškvies tą patį paieškos langą. Dėmesį atkreips tai, jog nuspaudus „/“ ir įvedus ieškomą tekstą, „Enter“ jus nuves į Google, o „F3“ į paiešką puslapyje, kuri irgi atrodo stulbinančiai, gal netgi erzinančiai.

Viena įdomesnių Opera naujienų – privatus naršymas, kai naršyklė uždarius skiltį pamiršta bet kokią informaciją: įvestus slaptažodžius, naršymo istoriją ir kt. Kitaip negu kitose naršyklėse, čia jūs apsaugosite ne visą naršyklę, o tik vieną skiltį. Kitose skiltyse naršymas nebus privatus. Tai tik vienas iš naujų patogumų. Privačios skiltys bus pažymėtos žalia spalva. Atidaryti privačią skiltį galite per naująjį Opera meniu lango kampe, tada spausdami „New Private Tab“.

Opera varikliuko versija ir kiti duomenys:
Opera about

Trūkumai
Programų juostoje reikia ne tik paspausti ant Opera ikonos, bet ir pasirinkti skiltį, į kurią norite patekti. Kitaip (nebent Alt+Tab) į Opera langą sugrįšti nepavyks.
Dvigubas paspaudimas ant Opera lango pavadinimo juostos atveria naują skiltį. Norėdami Opera langą padidinti per visą ekraną, turėsite nutempti jį ir su pele atsimušti į ekrano viršų arba du kartus spustelėti ant pačio juostelės viršaus.
Jaučiasi, jog naršyklė vis dar pre-alpha – dažnai viskas mirksi. O štai Windows 7 programų juostos „thumbnail’ų“ palaikymas dar nėra visai išbaigtas, nors „pin’ai“ veikia visai neblogai. Kai pelę užvedate virš viso Opera lango neužimančio puslapio skilties, ekrane atvaizduojama ištempta puslapio versija, o ne originali. Taip puslapiai išdarkomi.
Wordpress įrašų redagavimas veikia ganėtinai prastai. Atidarius daugiau turinio turintį įrašą, blogai atvaizduojamas tekstas, jeigu sukiojate pelės ratuką.
Benaudojant Opera 10.5, ji kelis kartus nulūžo. Nuo šiol „bug’ų“ siuntimo langas atveriamas ne pirmą, bet antrą kartą nulūžus Opera.
Kaip jau kažkuris tinklaraštis rašė – ši versija nėra spartesnė už 10.1, tačiau puikus varžovas Opera 10.2, Chrome ir Firefox naršyklėms.

Nuotraukos
1 nuotrauka 2 nuotrauka

3 nuotrauka 4 nuotrauka

5 nuotrauka 6 nuotrauka

Įspėjimas!
Opera darbuotojai išskirtinai įspėja:

There are some reports about an old internal build of 10.5 being available. Don’t run it, the official build on Tuesday is much better and you don’t risk getting nasty trojans on you pc.

Nesisiųskite šios Opera versijos, jeigu nenorite rizikuoti gauti virusų ar kitų kenkėjų. Antradienį išleidžiama versija bus šimtus kartų geresnė už šią, mat ši 10.5 versija yra ganėtinai senoka.

Nuorodos
Daugiau Opera 10.5 nuotraukų.
Parsisiųsti Windows (MSI).

Sorry, comments for this entry are closed at this time.