Google Wave vienu žingsneliu arčiau publikos!

30 rugsėjo, 2009 – 19:22

Google Wave logotipas Šiandien, 18 val. Lietuvos laiku, Google išsiuntinėjo pakvietimus į Google Wave sistemą daugiau nei 100000 žmonių, kurie juos užsisakė per prašymų pranešti apie paslaugą sistemą. Visi, gavę šiuos pakvietimus, užsiregistravus Google Wave sistemoje, taip pat gaus galimybę pakviesti 8 žmones į Google Wave sistemą. Tiesa, šie 8 žmonės negaus jokių pakvietimų.

Nors Google pakvietimus dalins tik programuotojams, kurie buvo aktyvūs Google Code Wave API programoje, o likusius padalins pirmiesiems užsiregistravusiems Google Wave Feedback sistemoje ir sutikusiems pranešinėti apie klaidas. Panašu, jog tie 100000 pakvietimų yra tik lašas jūroje, nes kol kas pranešimai apie Google Wave pasirodė tik užsienio tinklaraščiuose (pvz., Lifehacker). Tačiau tai visgi pirmasis Google žingsnis prie Google Wave tarnybos „atidarymo“ publikai.

Tiesa, Google praneša, jog tai tik demonstracinė versija. Nuo tada, kai Google pirmą kartą pristatė Google Wave, tarnybos kūrėjai dirbo tik prie stabilumo, spartumo ir naudojamumo. Ir vis tik dar pasitaiko tarnybos nulūžimų ar tiesiog lėtai veikiančių funkcijų.

Pristatymo proga Google į savo biurą Sidnėjuje pasikvietė grupelę moksleivių ir išbandė tarnybą paprašydama moksleivių kartu parašyti istoriją apie įsivaizduojamą kelionę aplink pasaulį:

Google paruošta Wave tarnybos apžvalga

Nuorodos
Lifehacker apžvalga
Daugiau informacijos oficialiame Google tinklaraštyje

  1. 7 Responses to “Google Wave vienu žingsneliu arčiau publikos!”

  2. Eilinis marketingo žingsnis, padaryt dalinai prieinamą sistemą, kad eilinis vartotojas domėtus kaip gauti pakvietimą arba lauktu kol galės visi išbandyt. Tokiu būtų norima sudaryti „WOW” efektą.

    By paulius on Rgs 30, 2009

  3. Visiškai pritariu 🙂 .
    Manau, jau dabar galima būtų surasti ne tiek interaktyvių, tačiau tikrai efektyvių sistemų, kurios nenusileistų Google Wave’ui.

    By Ernestas on Rgs 30, 2009

  4. Na Wave tikrai neeilinis produktas, tiek daug naujų web technologijų sukišta į vieną vietą tikriausiai dar nelabai yra. Bent jau žiūrėdamas pristatomąjį video šiek tiek susižavėjau šiuo produktu 🙂

    By Irmantas on Rgs 30, 2009

  5. Na šiaip tai super ir gal galų gale pakeis tuos visokius kvailus Skype’us ir pan. Nes tai ką aš čia pamačiau yra puiki alternatyva, kuriai nereikia nei jokios kvailos lūžinėjančios programinės įrangos ir kuri dar ir gerokai funkcionalesnė. Turėtų būti labai rimtas produktas, laukiu.

    By Paulius on Spa 1, 2009

  6. Skype? Kažkaip neišgirdau, kad jie sakytų jog dabar Wave įmanomi garso ir vaizdo pokalbiai.
    Ar aš teisus?

    By Andrius on Spa 2, 2009

  7. Viskas į vieną vietą! va šito seniai reikėjo 🙂

    By apocalipso on Spa 3, 2009

  1. 1 Trackback(s)

  2. Spa 25, 2009: Google wave pakveitimai

Sorry, comments for this entry are closed at this time.