GMail Mobile 2 – lietuviškai ir su naujomis funkcijomis

24 spalio, 2008 – 21:09

GMail logotipasŠiandien išbandžiau naująją GMail Mobile 2 versiją. Pirmas įspūdis paleidus programą – Google, atsiprašant, nusispjovė ant mažą ekranėlį turinčių telefonų naudotojų: meniu gana platus ir didelis, o jame vis tiek sutalpinta ne ką daugiau už senosios 1.5 versijos meniu.
Taip, pirmiau pastebėjau blogąją pusę, o ne gerąją. Yra ir geroji, kuri netgi žymiai didesnė.

GMail Mobile 2 užsikrauna žymiai greičiau ir iš karto automatiškai nustato kokią kalbą norėčiau naudoti.
Su GMail vaikščiojimai po laiškus yra gana lėtoki (galbūt kaltas telefonas, tačiau 1.5 versija naršydavo žymiai sparčiau), bet užsikrovimas atperka viską, turint omenyje tai, jog mano telefono programinė įranga nepalaiko kelių programų vienu metu vykdymo. GMail reikia dažnai užkrauti ir užsikrovimo greitis yra gana svarbus.
Kitas įdomus dalykas: nors GMail, kompiuteryje, naudoju anglų kalbą, telefone automatiškai buvo nustatyta lietuvių kalba. Iš tikrųjų, pamalonino šis dalykėlis.

Laiškų skaitymo režimas atsijungus nuo tinklo. Tai labai puiki ir svarbi funkcija. Ypač keliaujantiems traukiniais ir pan. priemonėm. Arba tiesiog naudojantiems WiFi, bet neturintiems prieigos prie EDGE/GPRS. Tiesiog būna situacijų, kai nėra galimybės susijungti su tinklu ir funkcija naudotis paštu neprisijungus prie tinklo yra labai praverčianti.

Galbūt naudojatės keliomis GMail sąskaitomis? Anksčiau norint skaityti GMail paštą telefone iš kelių dėžučių, reikėdavo pridėti sąskaitą „Settings“–>„Accounts“. Dabar GMail telefone palaiko kelių pašto dėžučių sąskaitas ir to daryti jums nereikės.

Nuo šiol telefone galėsite turėti daugiau negu vieną juodraštį. Anksčiau su GMail Mobile 1.5 irgi galėdavote išsaugoti juodraštį, tačiau tik vieną. Mobilieji juodraščiai turėtų palengvinti laiškų rašymą.

Telefonai su QWERTY klaviatūra palaiko klavišų „nuorodas“ kaip ir kompiuteryje: „z“ atšaukia veiksmą, „k“ pereina prie naujesnio pokalbio, „j“ prie senesnio ir t. t.

Trumpas oficialus GMail Mobile 2 pristatymas:

GMail pamankymas ant Nokia 5200 (128×160 rezoliucija; atsiprašau už prastumą):

Parsisiųsti (šiuo adresu nueikite naudodamiesi telefono naršykle).

Sorry, comments for this entry are closed at this time.