amAze – keliautojų draugas

28 rugsėjo, 2007 – 7:10

Tai puiki programa, skirta naudojimui su GPS imtuvais telefone. Tai tarsi Google Earth analogas, tik su keletu skirtumų. Žemėlapius ji ne tik rodo ir be GPS, bet dar pasižymi tuo, jog jos pagalba rasime labai daug Lietuvos miestų, galima žiūrėti palydovines nuotraukas (deja, Lietuvoje jų neteko matyti, mačiau tik JAV miestų), ieškoti pagal dalį vietovardžio ir pan. Funkcijų tikrai pakankamai.

Programos valdymas toks lengvas, jog net ir vaikas sugebėtų naudotis. Tiesa, reikia mokėti anglų kalbą, bet manau, jog tai tik laikinai – Lietuvos žemėlapiuose viskas su lietuviškom raidėmis. Na, jeigu ir egzistuoja lietuviškas vertimas, tai neoficialiai.
Atsidarius parsisiuntimo tinklapį (nuoroda žemiau) iš karto paaiškėja vienas programos trūkumas: būtina registracija. Tačiau programos išvaizda, patogus naudojimas, nemokama navigavija (to neduoda net Google Maps), išsamūs žemėlapiai visiškai atperka tai, jog mums reikia sugaišti minutę registracijai.
Įdomu yra tai, jog naujausia programos versija 4.00 sugeba ne tik rodyti žemėlapius, dirbti su GPS (taip pat GPS imtuvas yra pajungiamas per Bluetooth), bet ir rodyti orų prognozes. Žemėlapius lengvai galėsite žiūrėti hibridiniame režime (palydovinės nuotraukos maišomos su žemėlapiu), vartyti geltonuosius puslapius, girdėti vairavimo instrukcijas, saugoti ir atkurti mėgstamiausias žemėlapių vietas, sukioti žemėlapį. Taip pat galėsite išbandyti GPS demo režimą, kuriame tereikės nurodyti tašką A ir tašką B ir automobilis nuves jus kur norite važiuoti.
Ši programa tikras keliautojų draugas. Puikus analogas šalia neturint popierinio žemėlapio ir puikus analogas turintiems GPS imtuvą, bet neturintiems nešiojamojo kompiuterio. Išbandyti šią programą verta kiekvienam.
Programos oficiali svetainė: http://www.amazegps.com.
Programos oficiali svetainė mobiliesiems telefonams (WAP): http://wap.amazegps.com.
Palaikomi telefonai: http://www.amazegps.com/?language=international&referrer=&page=handset.
Išsamus funkcijų sąrašas su paaiškinimais kaip jomis naudotis: http://www.amazegps.com/?language=international&referrer=&page=features.

Programos išvaizda:
1 nuotrauka 2 nuotrauka 3 nuotrauka

4 nuotrauka 5 nuotrauka 6 nuotrauka

2007 m. rugsėjo 28 d. 7:10, bOOm
  1. 3 Responses to “amAze – keliautojų draugas”

  2. Nepaminėjai svarbaus dalyko – ar tai programai interneto ryšys yra būtinas? O gal galima žemėlapius sukelti namie, ir orų prognozėmis nesinaudoti?

    By scania on Lap 11, 2009

  3. Deja, programa net nepasileidžia be interneto (: . Gaunam „Communication problem“.
    Taip pat pastebėjau vieną dalyką – straipsnį rašiau apie 4-ąją versiją. Skirtumas tarp 5-os ir 4-os yra tas, jog bent jau 5-oj pati navigacija yra mokama, nemokama tik patys žemėlapiai ir prognozės. Nemokamai negausim net tekstinių instrukcijų (: .

    By Ernestas on Lap 11, 2009

  4. Ačiū – sutaupei laiko, nes man nereikės bandyti 🙂
    Nenoriu iš omnio interneto pirkti 😉
    Manau, kad ateityje navigacijos programų pasipils, bus įvairiausių ir apmokėjimo būdų, gal ką įdomaus rasim 🙂
    Ar ne Efficasoft programon gali tas įsidėti bile kokį žemėlapį? Juk irgi įdomus variantas 🙂

    By scania on Lap 11, 2009

Sorry, comments for this entry are closed at this time.