Always On Top Maker – išlaikykite langus viršuje

21 balandžio, 2007 – 7:55

Dirbdami su daug programų Windows OS, tikriausiai jau senai pasigedome „always on top“ funkcijos kai kuriom programoms. Iš tiesų laikyti visą laiką iškilusį virš kitų, pavyzdžiui, X-Chat programos langą yra tikrai patogu. Vienu metu galite stebėti kas vyksta IRC kanale ir kartu daryti kitus darbus.

Iškelti programos langą virš kitų pasirinkau nemokamą „Alway On Top Maker“ įrankį, nes kiti įrankiai (tokie kaip „Actual Title Buttons“) pasirodė tikrai gremėzdiški ir daug užimantys. Vartotojas nori tik programos skirtos iškelti programos langą virš kitų ir jį ten laikyti, o ne viso įrankių rinkinio Windows grafinės sąsajos valdymui. Programos pagrindinis puslapis patogus, o programos failas užima tik 5,9 KB. Manau, tai pakankami argumentai, kad mėgstantys paprastumą pasirinktų šią programą.
Šią programą įdiegti buvo gana paprasta. Tereikėjo išpakuoti archyvą ir įdėti programos paleidimo failą į Startup katalogą, Start meniu. Čia atsiranda minusas – nėra programos įdiegimo failo. Programą reikia įdiegti pačiam vartotojui, bet, laimei, tai tikrai nesudėtinga.
„Always On Top Maker“ testavimo metu naudojo 348 KB fizinės atminties ir 360 KB virtualios. Kaip matome tokie dydžiai mūsų visiškai nevaržo naudoti šį įrankį su senais kompiuteriais.
Programos darbas labai paprastas. Ji užprogramuoja dvi klavišų kombinacijas: CTRL+ALT+T ir CTRL+ALT+Q. Pirmoji leidžia liepti įrankiui įjungti/išjungti aktyviam langui iškėlimo virš kitų langų funkciją. O antroji paprasčiausiai išjungia programą.
Taigi, norint laikyti visą laiką iškeltą langą virš kitų langų tereikia pereiti į tą langą (padaryti jį aktyviu) ir nuspausti klavišų kombinaciją CTRL+ALT+T. Pakartotinas šios kombinacijos paspaudimas išjungs „always on top“ funkciją aktyviam langui.
Kad geriau suprastumėte, kas yra aktyvūs ir neaktyvūs langai, pateikiu jums iliustraciją su pavyzdžiu:
Aktyvaus ir neaktyvaus langų pavyzdžiai
Dešinėje matome aktyvų langą (jo pavadinimo juostelė išskirta mėlyna spalva, bet atkreipkite dėmesį į tai, kad priklausomai nuo operacinės sitemos grafinės sąsajos apvalkalo ta spalva gali būti kitokia), o kairėje neaktyvų.
Jeigu kartais laikytumėte virš kitų langų daugiau negu vieną langą su įjungta „always on top“ funkcija tai atminkite, kad aukščiau bus tas langas, kuris paskutinį kartą buvo aktyvus. Taip pat atminkite, kad net ir su įjungta šia funkcija jūs vis dar galite langus „nuleisti“ į užduočių juostą (paprastai ekrano apačioje būnanti juostelė, kurioje yra mygtukas Start, paleistų programų pavadinimai ir ikonos, greitieji programų paleidimo mygtukai, laikrodis).
Apibendrinant, tai labai paprasta ir lengva programėlė, kuri šauniai dirba savo darbą.

Oficialus programos tinklalapis: http://www.fadsoft.net/AlwaysOnTopMaker.htm

2007 m. balandžio 21 d. 7:25, bOOm

Sorry, comments for this entry are closed at this time.