Adobe Flash Player 10.1 Beta versija

18 lapkričio, 2009 – 7:32

Adobe Flash Player logotipas Užvakar Adobe išleido pirmąją Beta versiją Adobe Flash 10.1 grotuvui. Kartu su Windows ir MacOS X versijomis buvo išleista 32-bitų Flash grotuvo versija Linux sistemom. Tiesa, 64-bitų versija dar nėra išleista.
Viena pagrindinių naujienų Flash Player 10.1 yra H.264 techninė vaizdo akseleracija („hardware video acceleration“), kurios ypač trūko Linux sistemose. Dabar pagaliau galėsime tikėtis „nemirksinčių“ vaizdelių Youtube, neapkraunamo procesoriaus ir pan. dalykėlių Linux sistemose.
Taip pat Flash Player 10.1 palaikys Open Screen Project (projektas, žadantis multiplatformišką, vienodą aplinką), turės mobilumo optimizacijas (CPU resursus ir bateriją taupančias), akselerometro palaikymą ir keletą naujų Flash/SWF funkcijų.

Windows versijoje Adobe akseleracijai ATI Radeon naudoja UVD2, NVIDIA PureVideo, Intel GMA 4-Series akseleracijos palaikymą, ir netgi Broadcom vaizdo akseleraciją su Crystal HD Enhanced Video Accelerator. Tiesa, nėra tiksliai aišku kas palaikoma Linux versijoje, nes Adobe nepateikė tokio sąrašo mat Linux „lacks a developed standard API that supports H.264 hardware video decoding“ („API nėra pakankamai gerai sukurtas, jog atitiktų standartą“).

Linux pagaliau efektyviai galėsime išnaudoti NVIDIA VDPAU technologiją, kuri buvo labai dominuojanti NVIDIA tvarkyklių kūrime – praktiškai kiekvienoje naujoje tvarkyklių versijoje buvo atliekama pakeitimų, susijusių su šia nauja technologija. Dėl VDPAU Flash turėtų puikiai dirbti su įvairių formatų atkūrimo akseleravimu. Dar viena naujiena – nėra būtina naudoti VDPAU, turime pasirinkimą. Galime naudotis VA-API, kaip puikiai veikiančia alternatyva. Tikėkimės Adobe komanda padirbės pakankamai, jog ši technologija dirbtų su Flash Player, nes iki šiol mes galėjome ja naudotis su Gnash Flash Player.

Dėmesio! Programos kūrėjai šią „Flash Player“ versiją pažymi kaip negalutinę ir nerekomenduoja ją naudoti ir tikėtis stabilumo.

Nuorodos
Windows priedas (EXE, 2.2 MB)
Windows ActiveX (EXE, 2.2 MB)
Macintosh (tik Intel) (DMG, 9.4 MB)
Linux priedas (TAR.GZ, 4.4 MB)

  1. One Response to “Adobe Flash Player 10.1 Beta versija”

  2. nelabai moku rasyti 🙂

    By minde on Gru 9, 2009

Sorry, comments for this entry are closed at this time.