A4Tech 2X Traveller AK-6D pelė

14 gruodžio, 2008 – 10:31

A4Tech 2X Traveller AK-6D yra pelė, skirta nešiojimuisi ir naudojimui su nešiojamaisiais kompiuteriais. Mažas pelės dydis, trumpas, kompaktiškai susisukantis USB laidas byloja apie šios pelės paskirtį.

Iš tiesų, norėčiau išskirti įdomų pelės laikymo būdą. Pirmiausiai mažas plastmasės gabalėlis, pritvirtintas prie laido, įdedamas į jam skirtą įdubą pelėje. Ši pelės laido dalis apsaugoja nuo galimo laido traukimo ir pačio laido nusivyniojimo. Po to apvyniojame laidą apie pelę ir įstatome USB jungtį į jai skirtą įdubą. Vienas USB jungties šonas turi atsikišusius kampus, kurie palengvina jungties ištraukimą iš pelės. Galutinis rezultatas gaunasi toks, jog pelė užima beveik tiek pat vietos, kiek toks pat bevielis variantas.

O tuo labiau, kaina šios pelės siekia vos 20 Lt (žemiau pateiktoje nuorodoje – tik 16,54 Lt), todėl pelė tiek kaina, tiek vieta yra patraukli.

Pelė tikrai tvarkingai laikosi ir yra pigi, tačiau kyla klausimas kiek patogu ją naudoti. Esu įstikinęs, jog pripratusiems prie nešiojamųjų kompiuterių pelių ši bus ne išimtis ir bus tikrai patogi (tiek mygtukai, tiek pelės ratukas yra ganėtinai tylūs ir gerai veikiantys), tačiau man, pirmą kartą naudojančiam tokią pelę, ją naudoti yra keista. Vienoje nuotraukoje matosi, jog ji už mano naudojamą Logitech UltraX Optical pelę yra žymiai mažesnė ir ant jos nepasidėsi viso delno. Jeigu nesate niekados naudoję tokios pelės – pabandykite dabar naudojamą valdyti stumdydami ją su pirštais. Tačiau pelės dydis – tai jau esminis mini pelių trūkumas (kurį taip pat galima interpretuoti kaip pliusą dėl naudojamos vietos), o ne konkrečiai šios pelės.

Pelės specifikacijos

  • 800 DPI/4000 FPS.
  • USB jungtis.
  • 4 klavišai (KPK, DPK, pelės ratukas ir „ZX“ klavišas, kuris atitinka dvigubą KPK paspaudimą).
  • MS Windows, MacOS X, Linux (kaip IBM pelės) palaikymas.
  • Pelės puslapis gamintojo svetainėje.
  • 1 metų garantija.

Nuotraukos
Nuotrauka 1 Nuotrauka 2

Nuorodos
Nuotraukų galerija.
Pirkti.

Sorry, comments for this entry are closed at this time.