Twitter statuso atnaujinimas naudojant Opera adreso juostelę

21 rugsėjo, 2008 – 15:34

„Twitter“ logotipas Kartais norisi tik atnaujinti statusą greitai ir paparastai. Visa tai yra labai paprastai įgyvendinama ir netgi keliais būdais.
Įrašas pritaikytas angliškai „Opera“ versijai. Norėdami sužinoti kaip pasikeisti kalbą, spauskite čia ir skaitykite skiltį „Kalba“.

Visų mano aptartų Twitter statuso atnaujinimo būdų naudojimas atrodys maždaug taip:

Pavyzdinis paveikslėlis

Statusas atnaujinamas taip: bet kurioje skiltyje į adreso laukelį įrašysite raktažodį (mes visur naudosime „tw“) ir statusą. Pvz., „tw Ką tik baigiau rašyti eilėraštį.“. Nuspausite klavišą „Enter“, sutiksite su duomenų siuntimu ir suvesite prisijungimo duomenis, jeigu reikės, ir statusas turėtų būti atnaujinamas.

Pastaba: būdai nėra išrikiuoti kokia nors tvarka. Rekomenduotina pirmiausiai perskaityti visus ir tik po to nuspręsti nuo kurio būdo pradėti.

1 būdas
Iš karto noriu pastebėti, jog šis variantas nėra geriausias, nes kartais neatnaujina statuso, o darbas su juo gana sudėtingas.
Pirmiausiai sukurkime naują paieškos sistemą: spauskite „Tools“, „Preferences“, „Search“, „Add…“. „Keyword“ laukelyje įrašykime „tw“ (raktažodis), „Name“ įrašykite bet ką (kad ir žodį „Tweet“), o „Address“ laukelį užpildykite šiuo kodu (kopijuokite iš tekstinio laukelio su ruošiniu):
http://www.paste.lt/paste/3d556abcea1534538115da2d03c0c732
Būtinai „ook“ pakeiskite savo prisijungimo vardu, o „eek“ slaptažodžiu. Tam galite naudoti Notepad funkciją „Edit“, „Replace“.
Uždarykite langus mytuko „OK“ paspaudimais. Turėtumėte galėti naudotis Twitter, kaip rašiau anksčiau. Po „Enter“ paspaudimo atsidaro http://twitter.com/home.
Kaip galbūt pastebėsite, tai naudojantis šiuo būdu nepavyksta dirbti su lietuviškais simboliais nesančiais lotyniškoje abėcėlėje (ą, č, ę ir kt.). Taip pat šis būdas iš pirmo karto gali nesuveikti, o kartais iš viso be priežasties neveikti. Tačiau tai vienas prespektyviausių būdų, kurį galima modifikuoti gana stipriai.
Šaltinis.

2 būdas
Atsidarykite paieškos sukūrimo langą, kaip tai darėte pirmąjame variante. Sukurkitę tokią pačią paieškos sistemą, tik „Address“ laukelyje rašykite (pakeiskite gale esančius „USERNAME“ ir „PASSWORD“ į savo prisijungimo vardą ir slaptažodį):
http://www.paste.lt/paste/f99a0e0feb135f210000a6ae35f9c702
Arba galite naudotis šiuo variantu (tada nereikės įrašyti prisijungimo vardo ir slaptažodžio į paieškos sistemos adreso laukelį, nes Opera jums pasiūlys prisijungimo langą, kuriame bus varnelė, kurios pagalba galėsite įjungti automatinį prisijungimą):
http://www.paste.lt/paste/cbd5aceeb1508af82e9deee5334e7932
Dabar galite naudotis Twitter’iu. Atnaujinant statusą Opera kamputyje matote užrašą „Updating status…“, o atnaujinus: . Po atnaujinimo matote tuščią puslapį.

3 būdas
Atsidarykite paieškos sukūrimo langą, kaip tai darėte pirmąjame variante. Sukurkitę tokią pačią paieškos sistemą, tik „Address“ laukelyje rašykite „http://twitter.com/statuses/update.xml“ (be kabučių).
Pažymėkite varnelę „Use POST“ ir į „Query string“ laukelį įrašykite „status=%s&source=operaaddressbar“ (be kabučių).
Naudokitės Twitter iš adreso juostelės, kaip rašiau anksčiau.
Po statuso atnaujinimo išvysite XML formatu parašytą tinklapį. Norėdami matyti geresnį vaizdą galite apsilankyti http://m.twitter.com ir taip persijungti į mobiliesiems telefonams skirtą režimą (nerekomenduotina, jeigu norite Twitter naudotis toje pačioje naršyklėje per twitter.com) ir nustatysite automatiškai mobilųjį režimą. Tada vietoje bjauriai atrodančio XML tinklapio matysite gražesnį – savo draugų laiko juostą.

4 būdas
Tai greičiausiai paprasčiausiai parengiamas darbui būdas. Tačiau negalite būti tikri autentifikacijos ilgaamžiškumu, nes paieškos sistemos nustatymuose bus nurodoma autentifikacijos raktas, kuris galbūt po kurio laiko nebegalios. Tokiu atveju reikėtų perkurti paieškos sistemą iš naujo. Laimei, tai daroma labai paprastai.

Apsilankykite http://twitter.com/home puslapyje. Paspauskite dešiniuoju pelės klavišu ant teksto laukelio, kuriame paprastai rašote savo statusą. Pasirinkite „Create Search…“:

„Twitter“ statuso atnaujinimo laukelis

Atsidariusiame lange įrašykite „Keyword“, paspauskite mygtuką „OK“. Galite naudotis Twitter, kaip jau rašiau. Po statuso atnaujinimo automatiškai atidaromas twitter.com/home puslapis. Šiame būde svarbiausia, jog su lietuviškomis raidėmis nekyla jokių problemų. Vienintelė bėda gali būti autentifikacijos rakto galiojimo laiko pasibaigimas. Bet tai ne tokia jau didelė problema, kadangi šis būdas yra vienas paprasčiausių.

5 būdas
Užsiregistruokite HelloTXT svetainėje, apsilankykite nustatymų puslapyje ir nustatykite Twitter vartotoją.
Apsilankykite (būtinai) m.hellotxt.com puslapyje, bet prieš tai nepamirškite dar kartą patikrinti ar esate pasirinkę Twitter nustatymuose.
Paspauskite dešinįjį pelės klavišą ant statuso teksto laukelio ir pasirinkite „Create Search…“. Įrašykite „Keyword“ ir paspauskite „OK“.
Galite naudotis Twitter iš adreso laukelio. Po statuso atnaujinimo atidaromas statuso keitimo puslapis.
Šis būdas nėra labai greitas, nes statusas atnaujinamas ne tiesiogiai per Twitter serverius. Dėl to po statuso pakeitimo HelloTXT jūsų statusas kurį laiką Twitter’yje gali būti nepasikeitęs. Tačiau ši tarnyba turi pliusų, nes palaiko labai daug kitų socialinių tinklų.
Taip pat gerai yra tai, jog su lietuviškomis raidėmis nekyla jokių problemų.

Jeigu jums norėtųsi tiesiog patogesnės (smulkesnės) Twitter išvaizdos, siūlau išbandyti Twitter Opera panelėje. Šio būdo neįtraukiau į sąrašą, nes statuso atnaujinimas atliekamas ne adreso laukelyje.

Adresų juostelė
O dabar trumpai apie pačią adresų juostelę. Opera neišgarsėjo labai pasiūlydama vartotojams vadinamąją „omni-juostelę“ – adresų juostelę, su kuria galima atlikti paieškas visur ir dar įvesdinėti adresą. Nors Opera ir buvo pirmoji sukūrusi tokią juostelę, Firefox 3 išgarsėjo šia funkcija labiau už ją, o Google Chrome naršyklė iš viso buvo iškelta ant lauro lapų (ir gana greitai nuleista dėl kitų minusų…).
Keista, tačiau panagrinėjus vartotojų reakciją į tokios adreso juostelės panaudojimą Firefox, Google Chrome naršyklėse pastebėtume, jog dauguma šias naršykles labai išaukština už tokias funkcijas, o Opera lieka nepastebėta. Taip neturėtų būti, nes vis tik Opera yra labai gera naršyklė ir netiesa, jog ji nėra lanksti, nefunkcionali. Priešingai, ji yra labai funkcionali ir lanksti. Tačiau toli gražu nėra lyderė tinklapių atvaizdavime, nors ir surenka daugiausiai taškų Acid testuose.
Bet nenuvertinkite ir kitų naršyklių. Nors ir plagijuoja kitų naršyklių funkcijas (galime netgi spėti, jog greitai IE8 funkcijos bus perkeltos naršyklei Firefox per papildinius, o po kurio laiko geresnės funkcijos eis kartu su pačia naršykle), jos dažniausiai stengiasi tą pačią funkciją perkėlus padaryti geresnę, jog vartotojas pabėgęs prie kitos naršyklės pastebėtų, jog nuplagijuotoji funkcija visgi geresnė. Tokia kaina atperkama gero vardo darkymas. O gal tą „gero vardo darkymą“ reikėtų vadinti tiesiog konkurencija? Ji niekada nebuvo graži ir niekada nebuvo taip, jog patiktų visiems.

Tikriausiai, šį straipsnį perskaitys ir Firefox naudotojai. Kad jie nebūtų nusivylę, siūlau išbandyti ir pasiskaityti apie Firefox naršyklei skirtą plėtinį.

Sorry, comments for this entry are closed at this time.