720p HD vaizdo skambučių palaikymas Skype

6 sausio, 2010 – 15:29

Skype logotipas Jūs klystat. Tai yra tai, ką norėčiau pirmiausiai pareikšti. Daugelis portalų teigia, jog Skype jau palaiko HD vaizdo skambučius. Apie HD vaizdo skambučių palaikymą ateityje buvo pranešta dar tik vakar, o jau teigiama, kad jie palaikomi. Neskubėkite pirkti HD web kamerų. Tiesa yra ta, jog Skype 4.2 Beta programa Windows sistemose iš tiesų jau turi HD vaizdo skambučių palaikymą, tačiau ar vaizdo skambučiai jau gali būti atliekami? Ne. Nors pati programa palaiko tokius skambučius, skambinti HD kokybe dar negalima. Bent jau ne šiandien.

Ko mums reikės HD skambučiams?
Jog galėtume skambinti ir matyti 1280×720@30FPS vaizdą, mums reikės tokios technikos:

  • sparčios interneto linijos (pasak Skype, reikia bent 1 Mbps);
  • HD web kamera (Skype pranešė apie trijų spec. sertifikuotų kamerų išleidimą su FaceVsion ir In Store Solutions);
  • kompiuteris su 1,8 GHz procesoriumi (kadangi visą vaizdo medžiagos apdorojimo procesą atliks web kamera, ypač galingas procesorius tapo nebūtinas) arba TV su Skype palaikymu;
  • Skype 4.2 Beta Windows sistemai.

Skype taip pat praneša, jog televizoriai jau šiais metais galės atlikti HD vaizdo skambučius. Taip taip, Skype televizijoje. Skype visiškai sėkmingai užėmė beveik visą VoIP (suprask – skambučių internetu) rinką kompiuteriuose, tačiau ne kaip sekasi su žymiai platesniais vandenimis – mobiliaisiais telefonais. Skype jau seniai gali turėti tiek paprastame Nokia telefone su GPRS internetu, tiek Symbian operacine sistema paremtame mobiliajame. Tačiau populiarumas nėra didelis, o kita vertus iš paprasto vartotojo pusės nelabai verta užsiimti Skype diegimu į telefoną. Žymiai paprasčiau ir toliau naudotis GSM/3G tinklu – juk ne taip jau brangu ir galvos neskauda… Telefonas toks kasdieniškas daiktas kaip ir televizorius. Tiesa, televizija vis praranda populiarumą. Būtent todėl Skype veržiasi ne į šaldytuvų, ne į mikrobangių, o į televizorių rinką – TV ir vėl taps naudotinas ir šį kartą ne tik laikui stumti. Kažin ar Skype susilauks didžiulio populiarumo tokiu žingsniu, nes pačio televizoriaus valdymas vis dar nėra paprastas. Pasiruošti skambučiui vis tiek reikės pastangų ir galų gale – greičiausiai dar ilgai vaizdo skambučiais bendrausime tik su artimaisiais, bet ne kasdieniškai su visais aplinkiniais.

Žengdama į televizorių rinką Skype užsitikrina populiarumą ne šiandienai, o ateičiai. Šiandien Skype skambučiai įmanomi tik su kai kuriais LG ir Panasonic HDTV televizoriais. Skype kompanija jau išbandė skambučius Taline ir teigia, jog vienintelis reikalautinas dalykas, kurį jums reikės padaryti – nusipirkti specialią TV-ready web kamerą, kuri bus suprojektuota TV ir Skype darbui kartu. Keista, tačiau kažkur dingsta visas prisijungimo prie Skype procesas (galbūt kiekviena kamera jau ir karto turės atskirą Skype vartotoją?) – apie tai Skype nepraneša. Šios spec. web kameros yra su integruotais mikrofonais, kurie bus tikrai pakankamai jautrūs, jog jums nereikėtų rėkauti atsisėdus prie televizoriaus, kaip dabar tenka dabaryti atsisėdus prie kompiuterio.

Televizoriai su Skype palaikymu rinkoje pasirodys šių metų pavasarį.

Daugiau apie Skype televizoriuose žiūrėkite pristatomajame vaizdo įraše:

Oficialus Skype pranešimas apie integracija į televiziją.
Oficialus Skype pranešimas apie 720p HD skambučius.
Skype on TV Twitter srautas.

Sorry, comments for this entry are closed at this time.