Nešiojamųjų kompiuterių klaviatūrų mygtukų nuėmimas ir uždėjimas

28 rugsėjo, 2008 – 13:33

Nešiojamasis kompiuteris skirtas nešiotis. Tai manau visiem aišku, nes žmonių, kurie naudojasi kavinėse duodamu internetu, vis daugėja, o tai reiškia, jog žmonės mėgsta naudotisKlaviatūra kompiuteriu valgant. Deja, valgant prie kompiuterio taip jau nutinka, jog anksčiau ar vėliau į klaviatūrą patenka trupinių ir tenka ją valyti. Su paprastom klaviatūrom viskas labai paprasta: paimate atsuktuvą, pakeliate klavišą iš vieno šono ir po to iš kito – viskas, klavišas nuimtas. O uždėjimas visai paprastas – padedate klavišą, kur jis turėtų būti ir tiesiog paspaudžiate. Tačiau su nešiojamųjų kompiuterių klaviatūromis yra kiek kitaip, nes klavišai šiose klaviatūrose yra žymiai plonesni ir jų tvirtinimo prie klaviatūros mechanizmas yra visiškai kitoks.

Taigi, trumpai apie klavišų nuėmimą nuo nešiojamųjų kompiuterių klaviatūrų:

1. Su pirštais (nenaudokit jokių metalinių įrankių, nes jais galit sugadinti klavišą ar patį mechanizmą) pakelkite klavišo viršutinį kairįjį ir dešinįjį kampą kol išgirsite trakštelėjimą – tai reikš, jog klavišas atsikabino nuo laikančiojio mechanizmo priekio.
2. Dabar atlenkit klavišą iki galo (nenaudokite jėgos, jeigu kažkas užstrigo, atidžiai apžiūrėkite ir bandykite kitokiu būdu išimti klavišą) ir patraukite į save iš pradžių vieną šoną, o po to kitą. Viskas, klavišas nuimtas.

Iš esmės tiek turėtų užtekti klaviatūros valymui, bet galite išimti ir patį mechanizmą. Tačiau atkreipkite dėmesį į tai, jog paprastai mechanizmas įsideda priešingai negu išsiima. Deja, aprašyti išėmimo negaliu, nes tai būtų beprasmiška – daugelyje klaviatūrų mechanizmai skirtingai tvirtinasi. Pasipraktikuoti išimti mechanizmą yra verta, nes kartais nuimant klavišą jis tiesiog iškrenta ar atsitinka kas nors panašaus.

Klavišo uždėjimas vyksta labai panašiai kaip ir nuėmimas, tik priešingai. Pirmiausiai užkabinkite klavišo apačią prie mechanizmo, tada atlenkite klavišą kur jis turėtų būti ir tiesiog paspauskite stipriau klavišą, kol išgirsite du takštelėjimus.

Dėmesio! Mes neatsakome už sulaužytus klavišus, sugadintas klaviatūras ir pan.

Keletas patarimų.
Tokiu būdu teko nuėminėti klavišus nuo kelių klaviatūrų. Skirdavosi tik pats mechanizmo tvirtinimas prie klavišo ir klaviatūros.
Nuimti klavišą yra lengviau negu jį uždėti, todėl neskubėkite bandydami uždėti klavišą.
Viską gerai apgalvokite, jeigu kas nors vyksta ne taip, kaip turėtų būti (viskas turėtų būti padaroma paprastai, nenaudojant dešimt rankų).
Uždedant klavišą dali tekti naudotis smulkiais įrankiais, jog pakeltumėt mechanizmą ir užkabintumėt prie klavišo – pirmasis patarimas nenaudoti metalinių įrankių čia negalioje.
Galų gale, praktikuokitės prie mažiau naudojamų klavišų, jog jų nesugadintumėte ir atkreipkite dėmesį į tai, jog nešiojamųjų kompiuterių klavišai nėra labai tvirti ir, kitaip negu dideli klavišai, atlaikytų tik kokius 30 nuėmimų.

Pavyzdiniai vaizdeliai kaip nuėminėti/uždėdinėti klavišus nuo Logitech UltraX Premium klaviatūros ir ką daryti, kai išsiima mechanizmas.

Nuėmimas:

Uždėjimas:

Ką daryti, kai išsiima mechanizmas:

  1. 11 Responses to “Nešiojamųjų kompiuterių klaviatūrų mygtukų nuėmimas ir uždėjimas”

  2. Labai pagirtina, kad nufilmavai pats HOW-TO, bet galėjai padaryt dvi versijas, o čia įdėt būtent lietuvišką.

    By Karolis Pocius on Rgs 29, 2008

  3. ačiū ačiū ačiū! 😉

    By Andrius Kleiva on Spa 5, 2008

  4. Ar imanoma kur nors pirkti mygtukus, jei nuimant nuluzo?

    By Gerda on Bal 16, 2009

  5. Taip, galite jų paieškoti eBay, bet kažin ar rasite. Greičiausiai paprasčiau būtų nusipirkti kitą klaviatūrą ir ją naudoti kaip „donorinę“. (:

    By Ernestas on Bal 17, 2009

  6. taip galima nusipirkti pas mane 🙂 parasykit ko butent jums reikia [email protected]

    By Algis on Lap 15, 2009

  7. O samsungui r60 gal turetumete klaviaturos mygtuka ?

    By prekiumiestas on Bal 16, 2010

  8. kaip reikia išvalyti klaviatūrą jeigu buvau apipylusi su sultimis ir dabar 1/3 klaviaturos mygtukų limpa ir sunkiai spaudosi?

    By Ingrida on Spa 14, 2010

  9. Aciu, butent tai ko ieskojau ir kas nedave ramybes ilga laika:) jau pasciau apie nauja klavietura laptopui. SUPER INFORMATYVUS VIDEO!

    By ignas on Lap 22, 2010

  10. Sveiki,
    Kur galima isigyti nesiojamo komppiuterio knopke?

    By Juste on Lap 25, 2012

  11. Pigiausia būtų susirasti eBay.

    By Ernestas Lukoševičius on Lap 25, 2012

  12. labai aciu tikrai labai geras ir lengvas budas greit nusieme ir neluzo nei vienas migtukas:)

    By kasparas on Rgp 20, 2013

Sorry, comments for this entry are closed at this time.