Naujoji „sluoksniuota“ Google Maps 3.2 versija

28 liepos, 2009 – 12:14

Google Maps Mobile logotipas Visai neseniai Google išleido naują Google Maps versiją mobiliesiems telefonams 3.2. Su šia versija gausite keletą naujų patobulinimų ir „Layers“ funkciją.

Naujojoje versijoje didžiausia naujiena yra „sluoksniai“ (angl. „layers“; pasiekiami paspaudus „2“ klavišą). Jie padės naršyti žemėlapius aiškiau ir paprasčiau. Pavyzdžiui, galite įsijungti „Wikipedia“ sluoksnį ir žemėlapyje išvysite „W“ ikoną, ant kurios paspaudus gausite šiek tiek informacijos apie objektą, nuorodą į jo puslapį Wikipedia ir galimybę gauti nurodymus iki jo, išsaugoti kaip mėgstamą (angl. „favorite“) ar išsiųsti jo adresą SMS žinute. Sluoksniai taip pat padės neapsikrauti žemėlapio, nes galėsite išjungti tai, ko jums laikinai nereikia ir įsijungti tai, ko reikia (pavyzdžiui, vairavimo nurodymus išjungti, o tuo tarpu įsijungti „Wikipedia“ sluoksnį).

Tarp sluoksnių rasite „Wikipedia“, eismo aktyvumą (kuris Lietuvoje, deja, neveikia), My Maps ir kt. Svarbiausia, jog visa tai galima kombinuoti ir matyti vienu metu. Anksčiau vienu metu negalėjote matyti savo draugų iš Google Latitude, vairavimo nurodymų ir kt.

Tačiau tai dar ne viskas, ką rasite naujoje versijoje. Dabar ieškant Google Maps rasite žymiai daugiau objektų arti savęs negu anksčiau:

Taip pat su „Layers“ į Google Maps atėjo „My Maps“ paslauga, kuri leis peržiūrėti Google Maps puslapyje sukurtus žemėlapius, prie kurių jūs galite prisegti savo nuotraukas, filmuotą vaizdo medžiagą ir pan. Tai tikrai naudingas dalykėlis kelionės planavimui, o dabar juo naudotis galėsite ir mobiliajame telefone. Tiesa, deja, žemėlapių kurti telefone vis dar negalite. Tai reikės padaryti iš anksto kompiuteryje.

Google Mobile komanda iš tikrųjų „judina“ Google Maps telefonams, tačiau Google Mobile idėjų puslapyje vis dar šimtai tikrai dėmesio vertų minčių ir pasiūlymų. Mano duomenimis, Google Maps jau senokai nutraukė atnaujinimų seriją Java versijai. Šią versiją tikrai turėtumėt gauti Windows Mobile ir S60 telefonuose. Tikėkimės su laiku bent top10 S60 ir Windows Mobile jų bus išpildytos.

Parsisiųsti.

  1. 2 Responses to “Naujoji „sluoksniuota“ Google Maps 3.2 versija”

  2. Ką tik pabandžiau, tai man siūlo siųstis 2.3.2 versiją.

    By dinux on Lie 28, 2009

  3. Deja, naujoji 3.2 versija kaip ir kitos 3.xx versijos nėra išleistos Java telefonam. 3.2 versiją tikrai galite naudoti S60 ir Windows Mobile telefonuose (dėl kitų nesu tikras).

    By Ernestas on Lie 28, 2009

Sorry, comments for this entry are closed at this time.