Parsisiųskime Windows 7 Beta ir išbandykime

10 sausio, 2009 – 14:20

Microsoft logotipas Kaip jau galbūt žinote, vakar Microsoft išleido Microsoft Windows 7 Beta versiją viešumai. Parsisiųsti gali visi, tačiau ne visiem pavyksta gauti raktus, nes Microsoft serveriai šiuo metu patiria ypač dideles apkrovas. Tiesa, jau yra keletas žmonių, kuriem pavyko šiąnakt gauti raktus, tačiau tokių labai mažai.

Šiuo metu Microsoft rašo, jog Beta versija dar bus perdėta mat jie prijunginėja papildomus resursus. Na, Beta versiją parsisiųsti ir išbandyti galime ir be raktų.

Parsisiunčiame
Parsisiųsti Microsoft Windows 7 Beta galite x86 ir x64 platformom. x64 – speciali versija 64-bitų architektūrą, instrukcijas palaikantiems procesoriams. Kai kurios programos gali veikti greičiau, bet kai kurios taip pat gali veikti lėčiau ir blogiau, o ypač tvarkyklės. Todėl siūlome rinktis 32 bitų versiją (x86).

Parsisiųsti Microsoft Windows 7 Beta x86 ISO (MD5: f9dce6ebd0a63930b44d8ae802b63825)

Parsisiųsti Microsoft Windows 7 Beta x64 ISO (MD5: 773fc9cc60338c612af716a2a14f177d)

Nepamirškite, jog siųsdamiesi įvairiais FlashGet ir pan. siuntimosi spartintojais galite sugadinti ISO failą, nes ne visi HTTP/FTP serveriai „draugauja“ su tokiais siuntimais. Pats esu sugadinęs 2 ISO failus: MD5 „hash’as“ buvo teisingas, tačiau pats ISO failas buvo neteisingas. Parsisiuntus su Opera naršykle (galite siųstis ir su Firefox standartiniu siuntimosi valdikliu) ISO failas buvo geras.

Parsisiųstą ISO failą atidarykite su Nero (nereikia nieko išpakuoti su jokiais archyvatoriais! pamirškite visus WinRAR, WinZIP ir pan.) ir įrašykite į DVD diską arba jį primontuokite prie virtualaus kompiuterio (nenaudokite MS VirtualPC, nes su juo jau yra žinoma keletas problemų dirbant su Windows 7; rekomenduojame naudoti nemokamus VMware Server arba VirtualBox) ir instaliuokite. Arba galite ISO failą primontuoti prie veikiančios MS Windows Vista SP1 sistemos ir paleisti „upgrade“ dar iš veikiančios sistemos. Tiesa, tai neveiks su Windows Vista be SP1 ir Windows XP.

MP3 sugadinimas
Vos tik išleistai Windows 7 Beta jau buvo sukurta svarbus ištaisymas. Mat naudodami MP3 failus šioje sistemoje galite prarasti keletą failo dalių. Tačiau, kaip jau sakiau, tam jau yra ištaisymas:
x86 platformom
x64 platformom

Išplėskime bandomąjį laikotarpį
Nors Microsoft serveriai šiuo metu patiria dideles apkrovas (kai kurie sako, jog BitTorrent būtų išeitis, bet jie klysta – kritines apkrovas patiria raktų dalinimo sistema, o ne „Microsoft Downloads“), jūs vis tiek galite išbandyti Windows 7 Beta ne 30-iai dienų (instaliuojant sistemą be rakto, tiek jums bus leidžiama ja naudotis). Tiesiog įvykdykite šią komandą:

slmgr -rearm

Ir jūs jau turite sistemą, kuri veiks 180 dienų, o ne 30.

Nuorodos
Microsoft Windows 7 oficialus puslapis
TechNet Windows 7 puslapis

  1. 3 Responses to “Parsisiųskime Windows 7 Beta ir išbandykime”

  2. Taip ir tikėjausi, kad šitam bloge, tokių svarbių naujienų nepraleis 🙂

    Dėkui

    By ZmogusNegalintisUzsiciaupti on Sau 10, 2009

  1. 2 Trackback(s)

  2. Sau 10, 2009: Versme.net blog » Blog Archive » Gaukime Microsoft Windows 7 Beta raktus
  3. Kov 15, 2009: Versme.net blog » Blog Archive » Pirmieji įspūdžiai iš Windows 7

Sorry, comments for this entry are closed at this time.