Jau galima parsisiųsti Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope Alpha

14 gruodžio, 2008 – 9:53

Ubuntu logotipas Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex dar visai neseniai buvo išleista, o jau galime parsisiųsti Ubuntu 9.04 Alpha versiją.
Žinoma, šioje versijoje atnaujinimų neypatingai daug. Nors 9.04 tikrai bus atnaujinta išvaizda, kol kas prie jos neprisiliesta nė kiek.
Naujoje Ubuntu 9.04 Alpha kūrėjai perkeldinėjo pasikeitimus iš Debian sistemos.

Galutinė Ubuntu 9.04 versija turėtų užsikrauti greičiau, turėti didesnį panaudojimo galimybių ratą ir pan. Tačiau kol kas dar nėra aiškūs tikslūs pakeitimai, todėl taip pat nėra aišku kaip viskas bus iš tikrųjų.

Ši versija pavadinta „Jackalope“, nes šį gyvūną sunku pagauti, nes jis greitas. Ubuntu kūrėjai nori, jog 9.04 būtų greita, kaip šis gyvūnas. Taigi, pirmasis svarbus tikslas yra spartus užsikrovimas.

Antrasis tikslas yra žiniatinklio tarnybų ir darbastalio programų suliejimas taip, jog būtų sunku atskirti. Kiek tai pliusas, kiek minusas – spręskite jūs, tačiau atrodo, jog su laiku Ubuntu bus visai nenaudinga be interneto.

Šiuo metu vis dar nėra LiveCD šiai versijai, todėl nusprendę išbandyti, turėsite naudotis alternatyvios arba serverių instaliacijos CD.
Galutinę Ubuntu 9.04 versiją žadama išleisti 2009 m. balandžio 23 d. Pirmąją Beta versiją – kovo 26 d. O „funkcijų užšaldymas“ bus vasario 19 d.

Parsisiuntimo nuorodos
Ubuntu
Kubuntu
Xubuntu
Ubuntu Studio

  1. 2 Responses to “Jau galima parsisiųsti Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope Alpha”

  2. Linksmiausia tai, kad kai linux’sai eina į priekį Windows neaišku ką daro 😀

    By Aivaras on Gru 30, 2008

  1. 1 Trackback(s)

  2. Gru 21, 2008: Versme.net blog » Blog Archive » Jau galima parsisiųsti Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope Alpha 2

Sorry, comments for this entry are closed at this time.