Amarok 2 versija jau čia!

14 gruodžio, 2008 – 9:10

Amarok logotipas Po dvejų metų kūrimo, pagaliau mes turime Amarok 2 versija. Nuo šiol šis grotuvas turi visiškai perkurtą dizainą, gerą integraciją su internetinėmis tarnybomis (Magnatune, Jamendo, MP3tuns, Last.fm ir Shoutcast), geresnę API programuotojams, geresnį priedų palaikymą. Daugiausiai darbo buvo įdėta prie migravimo nuo KDE3 prie KDE4 „rėmų“. Visa vartotojo sąsaja buvo perkurta taip, jog kontekstinė informacija (dainų žodžiai, albumai ir pan.) būtų valdoma vartotojo ir pats vartotojas naudodamas „applets“ „Context View“ dalyje galėtų nuspręsti kuri informacija jam yra svarbesnė. Naujieji „Biased Playlists“ jums siūlo leisti Amarok pasirūpinti jūsų grojąraščiu išrenkant dainas kaip anksčiau tai darydavo „Dynamic Playlists“. Nors Amarok 2 palaiko ir taip daug internetinių tarnybų, jūs galite pridėti jų patys parašydami scenarijus.
Nors ne oficialiai, bet jau amarok.kde.org puslapyje galite rasti MacOS X, Windows grotuvo versijas. Tiesa, iš esmės Windows versijos naudotojams tai tik nuorodos į kitus projektus, nieko naujo nepamatysite, jeigu anksčiau naudojotės „KDE on Windows“.

Amarok 2

Kūrėjų komanda nori pabrėžti, jog Amarok 2.0 yra pradžia, o ne pabaiga. Vis dar yra daug svarbių pakeitimų laukiančių eilėje ir ne visos funkcijos, kurios buvo 1.4 vAmarok 2 screenshotersijoje, yra pasiekiamos antrojoje versijoje. Pavyzdžiui, grojimo eilė, filtravimas ir pan. Taip pat kai kurios vizualizacijos ir portabilių muzikos grotuvų palaikymas reikalauja patobulinimų KDE infostruktūroje. Amarok komanda teigia, jog šie patobulinimai turėtų būti atlikti su laiku, kai tik KDE4 palaikymas bus pagerintas.

Amarok 2.0 jau yra išleista daugeliui pagrindinių Linux distribucijų. KDE4 vis dar yra labai tobulinama, ypač Windows ir MacOS X. Amarok 2 šioms platformoms vis dar yra pateikiama kaip beta versija. Todėl nėra rekomenduojama ją naudoti kaip pagrindinę ir tikėtis stabilumo. Ateinančiais mėnesiais turėtų pasirodyti keletas atnaujinimų, kurie ištaisys visas problemas šiose platformose.

Taigi, pagal Amarok kūrėjus, nors Amarok 2.0 nukeliavo daug, mums, vartotojams, tai dar tik pradžia.

Instaliavimas į Kubuntu sistemą
Pagal „Kubuntu Repository Guide“ įjunkite „Recommended Updates (backports)“ ir į „Third-party Software“ skiltį įtraukite šią repozitoriją:

deb http://ppa.launchpad.net/kubuntu-members-kde4/ubuntu intrepid main

Dabar galite atsinaujinti arba įdiegti Amarok naujausią versiją tiesiog per sistemos atnaujinimus arba „Adept“. Amarok 2 paketas vadinasi „amarok-kde4“.

Nuorodos
Oficialus pranešimas apie Amarok 2.0 išleidimą.
Pasirodė Amarok 2.0 (lietuvių k., Vytax blogas).
Parsisiųsti.

  1. 5 Responses to “Amarok 2 versija jau čia!”

  2. Hm…O naudojančiam Ubuntu reikia kurį variantą siųstis – debian, ar tą patį, kaip ir kubuntu daryti?

    By Aurimas on Gru 14, 2008

  3. Pagal mane, reikėtų pabandyti įdiegti per repozitoriją (kaip parašyta įraše), nes parsisiųstas paketas iš Amarok svetainės greičiausiai reikalaus daug priklausomybių Ubuntu sistemai.
    O šiaip siūlyčiau gerai pagalvoti prieš instaliuojant ar tau tikrai reikia Amarok. Juk labai daug KDE4, Qt bibliotekų sudiegs ir jas naudos. Kitaip sakant, sistema taps kiek suplakta.

    By Ernestas on Gru 14, 2008

  4. Na, aš dabar naudoju senąją Amarok versiją, tai KDE3 jau taip ar kitaip yra… Jei išmesiu senąją, o įdėsiu naująją, gal makalynė labai nepadidės 🙂

    By Aurimas on Gru 14, 2008

  1. 2 Trackback(s)

  2. Sau 12, 2009: Versme.net blog » Blog Archive » Išleista Amarok 2.0.1.1
  3. Lap 24, 2009: Versme.net blog » Blog Archive » Amarok 2.2.1 atnaujinimas

Sorry, comments for this entry are closed at this time.