Patarimas: kaip greitai surasti produkto logotipą

5 rugpjūčio, 2008 – 12:47

Berašydamas šį blog’ą vis dažniau pastebiu, jog lengviau ieškoti tarp senų įrašų, kai kiekvienas jų turi pradžioje logotipą produkto, apie kurį rašoma.
Pirma vieta, kurioje ieškau logotipo, yra produkto tinklapis. Pvz., „Mozilla Firefox“ programos logotipo eičiau ieškoti mozilla.com tinklapyje. Tačiau, kaip jau, tikriausiai, pastebėjote, ten dažniausiai būna labai sunku surasti tinkamą grafiką jūsų tinklaraščiui ar kam kitam.
Tam yra labai paprastas sprendimas – „Google“!

Jums tereikia į paieškos laukelį įvesti produkto pavadinimą ir susižinoti produkto svetainės adresą.
Pvz., įvedus į paieškos laukelį „Mozilla Firefox“ pirmasis rezultatas bus oficiali svetainė. Jos adresą matome parašytą žaliai.

Nusikopijuokime adresą (kopijuokite tik domeną, pvz., „mozilla.com“ vietoje „mozilla.com/firefox“) ir pasirinkime ieškomo turinio tipą „Vaizdai“ arba eikime adresu images.google.lt. Į paieškos laukelį įveskite „logo site:produkto_puslapis“. Pvz.:

Jei tinklapyje ir yra kur nors koks nors logotipas, tai jį tikrai rasite, nes dažniausiai logotipų paveikslėliuose (pavadinimai, EXIF ir pan.) būna paminima žodis „logo“.

  1. 2 Responses to “Patarimas: kaip greitai surasti produkto logotipą”

  2. Aš visada tiesiu taikymu į google einu ieškot tokiu atveju. Tik taip stipriai nekonkretinu užklausos, užtenka ko_ieškau+logo, vis tiek randa pakankamai 🙂

    By Mantas on Rgp 6, 2008

  3. Visai pamiršau įraše paminėti kodėl reikia taip konkrečiai ieškoti.
    Tiesiog oficialus puslapis tą paveikslėlį žymiai dažniau išlaiko ilgiau negu visokie blog’ai ir pan. puslapiai, kurių rezultatai dažnai būna aukščiau už oficialaus puslapio, kai ieškoma be „site:tinklapis“.

    By Ernestas on Rgp 6, 2008

Sorry, comments for this entry are closed at this time.