Koss The Plug ausinės

11 gegužės, 2009 – 8:39

Koss The Plug The Plug ausinės gaminamos jau labai ilgą laiką. Tai bene populiariausias Koss korporacijos produktas, kuris tikrai atnešė sėkmės jai. O pačiom ausinėm pasisekimo atnešė super gera garso izoliacija panaudojant pagalvėles, o ne gumą.

Kodėl aš čia apie gumą? Todėl, nes tai nors ir populiariau, tačiau tikrai ne geriau. Teko ne kartą klausytis su tokiomis „grybo tipo“ ausinėmis ir jos yra žymiai mažiau patogios. Man asmeniškai, nuo jų galvą pradeda skaudėti žymiai greičiau ir tai yra greičiausiai dėl jų pakeičiamo slėgio ausyje.

Šios ausinės vietoje gumos naudoja pagalvėles, kurios pagamintos iš įdomios putos, kuri atgauna savo formą ją suspaudus ir vėl atleidus. Tai yra labai gerai, nes taip ausinės geriau prisitaiko prie ausies ir geriau izoliuoja nuo aplinkos triukšmų.

Pirmas įspūdis buvo labai geras – ausinės laaabai gerai izoliavo. Nepatiko tik tai, jog jos atsikišusios ir kištukas yra ganėtinai mažas. Kitas neigiamas dalykas, kurį pastebėjau, buvo tai, jog internete pilna blogų atsiliepimų apie laidą. Daugeliui ausinės tarnavo iki laido sulūžimo. Čia galimi du paaiškinimai: a) laidas tikrai blogas; b) ausinės gaminamos jau ilgas laikas ir nuo kažko jos juk anksčiau ar vėliau turėjo sugesti, tai gal tiesiog jos baigė tarnauti „natūralia mirtimi“; c) laidą paprasčiausiai atšaldė lauke, o po to dėl nevienodų temperatūros pokyčių metalas lengvai lūžo.

Svarbiausias įspūdis susidarė paklausius muzikos. Bosas atkuriamas nerealiai gerai. Klausiau iš įvairių ausinių už įvairias kainas, tačiau net 70 Lt už šias ausines nepasirodė daug. Tuo labiau, kaip įkišamom į ausis, šiom ausinėm tai buvo labai geras rezultatas.

Ausines naudojau važinėdamasis dviračiu, traukiniu, automobiliu, sėdėdamas prie kompiuterio, per pamokas. Galiu pasakyti, jog garso izoliacija visais atvejais buvo stulbinanti. Traukinyje nusikrovus grotuvui neišsitraukdavau ausinių – jas išsitraukus staiga supranti, jog pamiršai koks aplinkui triukšmas. Tuo tarpu kelyje važiuojant dviračiu buvo kiek baisu, kai iš niekur nieko atsirasdavo mašinos. Tiesa, turėčiau pabrėžti, jog automobilių išsigąsite ir su paprastomis įkišamomis ausinėmis, bet traukinyje tokio efekto nepajusite tikrai.

Besinaudojant ausinėmis pastebėjau kelis dalykus. Ausinės turi šiek tiek svorio, todėl laisvą laidą reikia kažkur prikabinti, pvz., prie grotuvo, arba bent vieną ausinę laikyti ausyje, jog ausinių laidas neišsitrauktų. Ausinių kištukas nors, greičiausiai, paauksuotas, bet tikrai mažas. Mano grotuvui jis kaip tik – lengvai išsitraukia ir įsijungia, bet prie kompiuterio prijungti ir atjungti ne taip paprasta: reikia suimti mažą kištuką, ko padaryti negalėsite, jeigu lizdas nėra atsikišęs arba bent jau lygiame paviršiuje, arba traukti už laido.

Kokybė yra ypač gera. Jos tikrai patogios ir malonios ausiai. Atkuriamas garsas geras tiek bosų, tiek aukštų garsų atžvilgiu (tačiau kai kurie žmonės internete teigia, jog šiom ausinėm reikalingas „eq“, bet tai iš esmės ne tiesa). Ausinės nekrenta iš ausų, nebent stipriai tampot už laido (kai kur galite rasti, jog šios ausinės ne visiem tinka – išbandžiau su keliolika žmonių ir visiem tiko). Kalbant apie kainą, šios ausinės perkant tiesiai iš Koss kainuoja žymiai pigiau: ~39 Lt, o Lietuvoje pigiausiai galite rasti už ~50 Lt. Aš pirkau iš BMS už 70 Lt (mat labai kažkur skubėjau ir nepasidomėjau labai kainomis kitur), gavau 2 papildomas pagalvėles ir 5 metų garantiją. Būtent dėl garantijos nebijojau, jog kuri nors ausinė nustos veikti dėl laido ar dar ko nors. Apibendrinant, ausinių pirkti nelabai verta – manau, galima pažiūrėti ir į ne tokius pasenusius variantus, bet jeigu jau nusipirkote/užsisakėte – pinigų tikrai neišmetėte į balą.

Keletas nuotraukų: 1 | 2 | 3.
Ausinių puslapis gamintojo svetainėje.

  1. 7 Responses to “Koss The Plug ausinės”

  2. Turėjau, veikė lygiai metus, tada nusprogo laidas ties kištuku. Viską ką šitos ausinės turi blogo pataiso creative EP-600 iki neaišku kiek ten jų dabar.

    By Aivaras on Geg 12, 2009

  3. Kaip tik ieškau kokybiškų, gerų ausinių, bet kaip ir turiu vieną šiokį tokį reikalavimą ir be geros garso kokybės – t.y patvarų kištuką. Kadangi muzikos dažniausiai klausau laptopu, o jame ausinių jungtis yra priekinėje dalyje ir tarkim sumasčius paklausyt muzikos gulint butinai užlinksta laidas ties kištuku. Po poros mėnesių tokio naudojimo, ausinės kaip taisyklė miršta. Buvau laikinai pasiėmęs kambarioko ausines, kurių garso kokybė buvo gana apgailėtina, užtat tūrėjo metalinį kištuką ir nebuvo jokios baimės, kad šis kištukas nusilankstys

    By reanimated on Geg 14, 2009

  4. Turėjau šias ausines, na taip garso izoliacija gera, garso kokybė kaip už tokią kainą irgi patenkinama, gal šiek tiek daugokai „žemų”, nes daugiau esu rock mėgėjas. Minusai toki, kad šios ausinės yra tiesio per DIDELĖS. Šiuo metu turiu sennheiser cx300, kaina lt apie 100lt tačiau jos mažesnės, patogios ir garso kokybe sakyčiau lenkia koss.

    By wyciokz on Geg 20, 2009

  5. Džiaugiuosi 5 metų garantija (: . Jau buvo nutrūkęs laidas ties kištuku. Laimei, garantinis aptarnavimas priėmė.

    By Ernestas on Geg 30, 2009

  6. Turejau pries tai Koss ausines, modelio nepamenu bet tikrai nuvylė… Dabar galvoju apie kokias sennheiser

    By Karolis on Bir 11, 2009

  7. Na, apie Sennheiser aš irgi gerų atsiliepimų girdėjau. Gali būti, jog bus tikrai keliolika kartų geriau negu Koss.

    By Ernestas on Bir 11, 2009

  8. Priklauso kokią muziką žmogus ruošiasi klausyti. POP/Trance/House mėGėjai, abejoju ar aplamai gali atskirt kur kokybiškas garsas, o kur ne.

    Pabandykit su savo pigiom ausinėm paklausyti kad ir šitą kūrinėlį http://www.youtube.com/watch?v=RAw0-lx1gcU

    Pats nemėgstu ausinių. Turiu „Philips” dar nuo senų senų laikų dideles ir masyvias. Bet naudoju itin retai.

    By Gediminas on Bir 23, 2009

Sorry, comments for this entry are closed at this time.