Perkame Windows 8 už 30 EUR

26 spalio, 2012 – 15:02

Windows 8 logo Prieš daugiau nei metus pirkau kompiuterį Asus K43SJ, kurio deja nebuvo pasirinkimo be Microsoft Windows, tad teko primokėti 300 Lt už Windows 7 Home Premium OEM licenziją. Prie kompiuterio nebuvo pridėta net diskas, tad Windows 7 Home Premium instaliaciją teko parsisiųsti iš BitTorrent tinklų. Kadangi sumokėjau tuos 300 Lt, visai nudžiugau sužinojęs, kad tai suteiks man galimybę sutaupyti ir atsinaujinti Windows 7 Home Premium į Windows 8 Pro vos už 15 EUR, vietoje 30 EUR. Nors Microsoft žadėjo akciją tik tiems, kurie kompiuterį pirko po šių metų birželio pradžios, o kompiuterį pirkau prieš daugiau nei metus, akcijos kodą vis tiek gavau!

Beje, jei turite nelegalius Windows 7, Windows 8 (ne kokį nors atnaujinimą, surištą su jūsų kompiuteriu ar Windows 7, o normalią OS instaliaciją) galite įsigyti už 30 EUR. Tiesiog parsisiųskite Microsoft sukurtą atnaujinimo programą Upgrade Assistant iš go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=262205 ir sekite instrukcijas.

Upgrade Assistant patikrins ar jūsų kompiuteris suderinamas su Windows 8 ir pasiūlys įsigyti šią OS už 30 EUR. Taip pat galėsite įvesti akcijos kodą, kurį galite gauti, jei turite legalių Windows 7 produkto kodą (pačių Windows’ų turėti suinstaliuotų ar aktyvuotų kompiuteryje – nereikia). Šį akcijos kodą gausite į el. paštą užsiregistravus windowsupgradeoffer.com svetainėje. Akcijos kodas suteiks jums galimybę įsigyti Windows 8 Pro vos už 15 EUR (PVM įskaičiuotas į kainą). Atsiskaityti galite PayPal arba kortele.

Windows 8 produkto kodą gausite iš karto į el. paštą, o programa tuo pačiu iš karto pradės siųsti instaliacinius failus (2.1 GB x86 ir 2.8 GB x64) į jūsų kompiuterį. Atsiminkite, kad gausite tokiai CPU architektūrai pritaikytą Windows 8 versiją, su kokia Windows 7 siųsitės t. y. jei programą paleidote su Windows 7 Ultimate x64, tai Windows 8 instaliacija bus irgi x64. Tačiau jei Windows 8 nusipirkote su x64 platforma, tai Windows 8 x86 aktyvuoti su tuo pačiu kodu nepavyks, nors parsisiųsti galėsite tiek vieną, tiek kitą. Taip pat turiu įspėti, kad iš mano patirties, parsisiuntimą geriau įvykdyti vienu kartu, nes vėliau tame pačiame kompiuteryje paleisti Windows 8 atnaujinimo programos neišėjo. Tačiau tokią problemą lengvai išspręsite kitame kompiuteryje parsisiuntę Windows 8 parsisiuntimo programą. Ši programa skiriasi nuo ankstesnės tuo, kad ji prašo ne pirkti Windows 8, o tik jau nupirkto produkto kodo.

Neišsigąskite, jog Windows 8 atnaujinimo programa siunčia šifruotus failus. Pabaigus siuntimą, programa patikrins failus nuo siuntimo klaidų ir jei viskas gerai – pasiūlys tris variantus:

  1. Suinstaliuoti Windows 8 iš karto į dabartinį kompiuterį.
  2. Sukurti Windows 8 ISO failą ir jį įrašyti į DVD.
  3. Sukurti Windows 8 USB instaliavimo laikmeną.

Toliau telieka instaliuoti Windows 8 ir džiaugtis pigiu atnaujinimu!

Straipsnis trumpai:

  • Norint įsigyti Windows 8 Pro už 30 EUR, nereikia turėti legalių Windows 7. Užtenka paleisti atnaujinimo programėlę.
  • Norint įsigyti Windows 8 Pro už 15 EUR, nereikia turėti suinstaliuotus/aktyvuotus legalius Windows 7. Taip pat užtenka paleisti atnaujinimo programėlę ir prieš tai užsiregistruoti WindowsUpgradeOffer.com puslapyje, kad gauti akcijos kodą.
  • Jei Windows 8 siuntimas nutrūko – galite jį pratęsti šiame ar kitame kompiuteryje parsisiuntę programėlę ir turėdami Windows 8 produkto kodą.
  • Nesijaudinkite, jei jūsų kompiuteris neturi optinio įrenginio ar neturite DVD disko, nes Windows 8 atnaujinimo ir parsisiuntimo programėlės pasiūlys įrašyti Windows 8 iš karto į kompiuterį, į DVD arba USB laikmenas.

P. S. Perkant Windows 8 užsienyje, susidursite su problema, jog Billing Address turi būti šalyje, kurioje esate. Problemą išsprendžiau vietoje ZIP kodo įvedęs atitinkamą kiekį 0-ių, o likusią adreso dalį įvedęs lietuvišką.

  1. 21 Responses to “Perkame Windows 8 už 30 EUR”

  2. As atsinaujinau, tik nerandu, is kur iso atsisiusti? Sakykim is MS svetaines :/ gal radot?

    By TIMIS on Spa 27, 2012

  3. Atsisiųsti gali su http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=262204 programėle. Jai reikės tavo Windows 8 produkto kodo. Parsisiunčiant tavęs paklaus ką norėtum padaryti: instaliuoti į šį kompiuterį, įrašyti į laikmeną ar įrašyti iš šio kompiuterio vėliau. Pasirink įrašymą į laikmeną ir galėsi sukurti ISO failą.

    By Ernestas Lukoševičius on Spa 27, 2012

  4. Ačiū taip ir padariau 🙂 sukasi gerai, tik labai keistai jauciuos win8 aplinkoj.

    By TIMIS on Spa 27, 2012

  5. O kaip nusipirkti „pilną” NE upgrade’ą?

    By Mantas on Spa 28, 2012

  6. Čia ir bus pilna versija. Galėsi su ta atnaujinimo/atsisiuntimo programa iš karto upgrade’inti arba įrašyti į USB/DVD „pilną“ versiją, kurios instaliacijai jokių Windows apskritai nereikia.

    By Ernestas Lukoševičius on Spa 28, 2012

  7. Aišku, labai dėkoju, man tai ir buvo neaišku 🙂

    By Mantas on Spa 28, 2012

  8. Noreciau pasiteirauti. Ernestai, gal zinai ar, tarkim, dabar nusipirkus ir jei veliau noreciau antra karta perinstaliuoti Win8 (i ta pati PC, su tuo paciu produkto kodu), man pavyktu tai padaryt? Na, tarkim, po kokiu metu-dvieju, kai sistemai reiketu sviezios OS? 🙂

    Aciu

    By Tiesiog on Spa 29, 2012

  9. Tiesiog, žinoma, kad pavyktų. Akcija taikoma Windows’ų produkto kodo pirkimui, ne aktyvavimui. Pirkimo sutartyje lyg ir nebuvo nurodyta data iki kada reikia aktyvuoti produkto kodą. Bet jei nepasitiki bendra intuicija, bet kuriuo atveju nusipirkus kodą, gali suinstaliuoti Windows 8 į VirtualBox ir aktyvuoti juos tenai. Kodas nepririšamas prie kompiuterio ir neturi galiojimo laiko.
    O norint pasinaudoti šiuo pasiūlymu nusipirkti patį kodą, registruotis windowsupgradeoffer.com svetainėje ir užsakyti „Windows 8“ versijos naujinimą galite iki 2013 m. vasario 28 d.

    By Ernestas Lukoševičius on Spa 29, 2012

  10. Gal parašykit kaip ir už kiek i MS office 2013 atsinaujint 🙂 kažkaip nerandu, dar gal neišleido į prekybą.

    By TIMIS on Spa 29, 2012

  11. Na, o Office atsinaujinti bus galima tik, kai jį išleis. Oficialiai datos dar nėra paviešintos, tačiau sklinda gandai, kad tai turėtų būti iki šių metų galo.

    By Ernestas Lukoševičius on Spa 29, 2012

  12. Tai čia ne OEM versija? man atrodo OEM ir windausai prisiriša prie kompiuterio.

    By TIMIS on Spa 29, 2012

  13. Na, mano Windows 7 Home Premium buvo OEM, bet suinstaliavus į VirtualBox’ą be problemų aktyvavosi, nors prieš tai kelis kartus buvau suinstaliavęs į kompiuterį. Nesu 100% tikras, kaip turėtų būti teoriškai, bet praktiškai – pririšimo nebebūna, greičiausiai dėl daug nusiskundimų keičiant motininę plokštę. Blogiausiu atveju galite aktyvuoti telefonu, nes kodas vis dar legalus – galite meluoti, kad pakeitėte motininę plokštę, o tai vis dar išsaugo teises į OEM licenziją.

    By Ernestas Lukoševičius on Spa 30, 2012

  14. Tai atsinaujinus kokia versija gaunam? As nerandu kur paziuret, nes pries tia pas mane buvo W7 OEM

    By TIMIS on Spa 30, 2012

  15. Standartinę (kuri net nesivadina „Retail“, nes Microsoft tokių versijų atsisakė iš viso: http://www.crn.com.au/News/320989,windows-8-for-resellers-the-licensing-changes.aspx). Tačiau OEM licenzijos ir toliau bus naudojamos. Tačiau tai, ar Windows su OEM licenzija, ar be – nelabai ką keičia, mat net ir OEM licenzijuotus Windows’us turite teisę įrašyti į kitą kompiuterį, kadangi Microsoft kompiuterius identifikuoja pagal motininę plokštę, na, o štai ją jūs turite teisę pasikeisti…

    By Ernestas Lukoševičius on Spa 31, 2012

  16. Šiek tiek klaidinantis straipsnis, tai kad jus jį nusipirksite ir suinstaliuosite kompiuteryje, kuris prieš tai turėjo nelegalius windows, tikrinimo metu neįrodysit legalumo. Ši versija skirta tik atnaujinimui jau turimiems legaliems windows 7. Tai nėra amnestija piratams, tai pabrėžė ir Microsoft atstovai spaudoje. Taip jis netikrina ar windows turit legalius ar ne, tik tiek kad nebereiktų ieškoti nulaužimo būdų, bet legalumo tai jums nesuteiks (jei kas tikrintų pvz), jei prieš tai instaliavot windows 7 nelegalius….

    By MT on Lap 17, 2012

  17. Tai, kad visi rašo, kad aktyvacija iš kelių kartų pavyksta. Microsoft nepasižymi nelegalaus serijinio numerio kaip „nelegalaus“ ir leidžia juo aktyvuoti, tiesa kartais ne iš pirmo karto. O Windows 7 niekas ne tik, kad netikrins, bet ir neturėtų teisinio pagrindo tikrinti, nes Windows 8 licenzija ir legalumo klausimas nėra niekaip susiję su Windows 7, kadangi tai ne atnaujinimas, o pilna Windows versija.

    By Ernestas Lukoševičius on Lap 17, 2012

  18. Ar tu tuo tikras? kai nusiperki widnows 8 uz 30 eur kaip saskaitoj skamba, kaip pilnas produktas ar kaip atnaujinimas ir pan. kokia prie jo buna EULA kas parasyta? nes kalbejau su atsakingais zmonem, sake tikrina viska, jei jau tikrina, ir sitas atvejis yra tiesiog legalus tada jei tu turi jau windows 7. o pagrindai teisiniai isplaukia is EULA… geriau pasiklauskit tu, kurie tikrina pvz BSA 😉

    By MT to Ernestas on Lap 19, 2012

  19. Tiek sąskaitoj, tiek licenzijoj, tiek pats parsisiųstas produktas – ne atnaujinimas, o pilna versija, nereikalaujanti jau suinstaliuotų Windows 7.
    Kadangi tai – pilnas produktas, tai ir licenzijoj apie senos versijos legalumą nieko neužsiminama.
    jei jau tikrina – būtent. Jei tikrins, tai bandys viską ištraukti, ką tik galės. Tačiau „pamesti“ senų Windows raktų ir pan. niekas nedraudžia, o tai, pagal licenziją, tavo Windows 8 kopijos nelegalia nepadarys ir vis tiek liksi nekaltas.
    Kalbant apie BSA, tai kitas atvejis. Jie netikrina fizinių asmenų, kiek girdėjau. O įmonės atveju sąskaitos už Windows 7 juk nepamesi ir atgaline data nenusipirksi…

    By Ernestas Lukoševičius on Lap 19, 2012

  20. taigi patys ir atsaket, kad tai atnaujinimas, o visa kita isvedziojimai (su apejimo budu ieskojimais, kurie butu nesunkiai irodomi), sitas reikalas, tai tik atnaujinimas legaliai turimu windows 7. As ta paminejau, kad zmones nesusidarytu iliuziju, jog tai 100% legalizavimasis uz 100 lt nes taip tikrai ner…

    By MT on Lap 19, 2012

  21. Ne. Tai nėra atnaujinimas. Kitaip sakant – tai yra pasiūlymas atsinaujinti Windows 7 į Windows 8 instaliuojant pilną Windows 8 kopiją (o ne atnaujinimą, kuris būtų tik su atnaujintais sistemos failais). Kadangi sąskaitoje ir licenzijoje rašoma tik apie Windows 8 įsigijimą, o ne atnaujinimą, tai niekas negali ir neturi pagrindo tikrinti ar jūs išviso turėjote Windows 7. Bet taip – tai nėra 100% legalizavimasis, bet tik tuo atveju, jei kiltų teisinė byla, kai būtų išaiškinta per pirkimo dokumentus, jog Windows 7 jūs neturėjote. BSA be teismo sprendimo negali priversti jūsų duoti jų prašomų duomenų (kiek man yra tekę girdėti – kaip kurie sysadminai netgi atsisako ir nesiunčia jų, net jei ir turi viską legaliai).

    By Ernestas Lukoševičius on Lap 19, 2012

  22. Mielai isidiegciau windows 7, bet jau kai pirkau siuolaikiska kompa jau buvo idiegta windows 8. Ja istraukti yra didele kancia, kadangi kompo gamintojas susitares su microsoft ir suderines sistema taip,kad reikia pasikankinti. Window 8 minusus jau pastebejau. Mozzila firefox stringa,google chrome ok, o greiciausiai del flash player. Negaliu tiesiogiai kaltindi win8, bet nei win7 nei xp su firefox nestringa. Taip pat kai startuoja win8 nemegsta kai kuriu ishoriniu kietuju disku. Pradeda spresti tipo „problema” ir gali spresti visa diena. Tik atjungi ishorini harda ir problema dingsta. Dar viena problemele kad greitam meniu, kuris skirtas daugiau planshetiniam kompiuteriui, suinstaliavus bet kokia programele prikishama ivairiausiu nereikalingu shiuksliu tokiu kaip read me, internetiniu nuorodu, exe,inf failiuku, kurie windows 8 / 7 / xp sudedani i program files. Taip pat prikishta ivairiausiu paslaugu kuriu neimanoma pashalinti ir kurios bereikalingai veikia, vadinasi renka tam tikra informacija. Panasiai kaip nenubootintas android visokias paslaugas palaiko ir negali ju pashalinti kol nenubootinsi.

    By Domantas on Kov 28, 2013

Sorry, comments for this entry are closed at this time.