Filmų rodymas tiesiai iš RAR archyvų

1 vasario, 2009 – 21:02

Jeigu naudojatės P2P tinklais – tikriausiai jau esate susidūrę su RAR archyvų problema. Filmai suspausti jais neužima mažiau, tačiau parsisiunčia žymiai „kokybiškiau“ ir jeigu pavyksta parsiųsti vieno failo, o jūsų P2P klientas neranda klaidų tame faile, tai tik vieną mažą failą ir persiunčiate iš naujo, o ne didelį. Deja, taip pat vartotojai susiduria su kita problema – ne kiekvienas turime 2 TB HDD, jog galėtume sau leisti laikyti išpakuotus filmus vienu metu ir šalia archyvus.

Microsoft Windows vartotojai RAR archyvų išarchyvavimo gali išvengti. Tam tereikia pasinaudoti programėle „RARFileSource“. Vienintelis šios programos reikalavimas yra Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package, kuris praktiškai visose Windows sistemose jau būna sudiegtas. Taigi, norint naudotis programa, jums tereikia ją parsisiųsti.

„RARFileSource“ – tai Direct Show filtras, kuris įtraukia palaikymą rodyti filmus tiesiai iš RAR archyvų visoje sistemoje. Tačiau ši programa turi vieną apribojimą: ji negali rodyti filmų, kurie yra suspaustuose RAR archyvuose (paprastai filmai tėra tik suarchyvuojami, o ne suspaudžiami – taip gaunama spartesnis išpakavimas ir visos reikalingos RAR funkcijos). Žinoma, šis apribojimas jums greičiausiai pasirodys bereikšmis mat suspausti jau suspaustą filmą RAR archyvu yra kiek absurdiška ir jie tiesiog nenaudojami tam.

Nuorodos
GHacks (šaltinis)
Programos puslapis.

  1. 2 Responses to “Filmų rodymas tiesiai iš RAR archyvų”

  2. Labai naudingas dalykas !

    By Mantvydas on Vas 1, 2009

  1. 1 Trackback(s)

  2. Sau 10, 2011: Video esančių .*rar archyvuose grojimas su MPC, WMP ir VLC grotuvais · Radiocool.lt

Sorry, comments for this entry are closed at this time.