Trumpai apie Ubuntu 9.10

28 vasario, 2009 – 13:01

Ubuntu logotipas Dar visai neseniai vasario viduryje buvo užšaldyta Ubuntu 9.04 funkcijų sąrašas, o jau dabar yra planuojama, kas turėtų pasirodyti Ubuntu 9.10 versijoje.

Ubuntu 9.10 kodinis pavadinimas bus Karmic Koala. Ubuntu kūrėjai su šia „koala“ norės pagerinti Ubuntu poziciją serveriuose su skaičiavimais debesyse ir įvairiais kitais patobulinimais kitose technologijose. Ši versija turės „cloud computing“ technologijos patobulinimus tiems, kurie naudojasi Amazon EC2 paslaugomis ir tiems, kurie nori patys susikurti savo debesį. Pastebėsime keletą naujų įrankių ir įvairių patobulinimų, kurie turėtų pagerinti Ubuntu poziciją „debesyse“.

Kai ši versija bus išleista, Ubuntu 9.10 greičiausiai jau turės integruotą Plymouth. Plymouth tai projektas, kuriamas Red Hat, skirtas pakeisti RHGB kaip „boot splash“ programai. Plymouth jau galite išbandyti su Fedora 10, kuri jau turi kiek modifikuotą sistemos branduolį, kuris tik dar labiau pagerina Plymouth darbą. Plymouth taip pat turi daug įvairių priedų ir kitų subtilybių, kurios privers jus irgi manyti, jog tai geresnis variantas negu USplash.

Kaip jau galbūt žinote, Ubuntu 9.04 bus išleista ir speciali „netbook’ams“ pritaikyta versija. 9.10 turėtų tik dar labiau patobulėti „netbook’ų“ naudotojų akyse. Mark Shuttleworth sako, jog greičiausiai bus pasiekta tai, ko dabar norima – „netbook’o“ užsikrovimas dar greitesnis negu Jaunty (pastaroji versija dabar užsikrauna per 25 sekundes).

Karmic Koala pagaliau turėtų pristatyti ir ilgai lauktą visiškai naują aplinką. Tačiau pranešime apie tai daug neužsimenama.

Oficialus pranešimas.

  1. 1 Trackback(s)

  2. Vas 28, 2009: Blogorama #535 : nežinau.lt

Sorry, comments for this entry are closed at this time.